Publikavimo data: 2025-08-19
Braškių uogienė su graikiniais riešutais
Paprastą braškių uogienę galima paversti labai skaniu ir gražiu skanėstu. Tam tereikia į ją įdėti graikinių riešutų ir šiek tiek citrinos. Šiek tiek rūgštelės įprastą skonį pagyvins. Tokia uogienė labai naudinga, nes graikiniuose riešutuose yra vitaminų C, B1, B2, PP, skaidulų ir riebiųjų aliejų. Šį skanėstą galima patiekti vieną arba naudoti kaip pyrago ar pyrago sluoksnį.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti uogienę. Paruoštas braškes sudėkite į storadugnį puodą. Į uogas suberkite cukrų ir įmeskite porą citrinos griežinėlių. Įjunkite vidutinę kaitrą ir puodą uždenkite. Užvirus virkite apie pusvalandį. Sudėkite smulkintus graikinių riešutų branduolius ir virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Iš uogienės išimkite citrinos griežinėlius. Jei to nepadarysite, uogienė bus kartaus skonio. Atvėsinkite ir perpilkite į gražų stiklainį arba tiesiai į kremą.
Kategorijos