Bruknių padažas mėsai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bruknių padažas mėsai

Tirštas bruknių padažas yra vienas populiariausių uogų padažų prie mėsos. Kad karstelėjusios ir rūgščios spanguolės būtų malonesnio skonio, į jas dedama cukraus, cinamonas suteikia padažui nuostabų aromatą, o imbieras ir malti juodieji pipirai suteikia prieskonių, dėl kurių padažas taip puikiai tinka prie mėsos. Geriausia bruknes troškinti vyne, o tam tinka baltas sausas vynas, nes jis ne tik leis visiškai atsiskleisti prieskonių kvapui, bet ir sustiprins uogų skonį.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
100 kcal.
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.07/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bruknių padažas mėsai Žingsnis 1
Pradėkite virti uogas. Sudėkite spanguoles į storadugnį puodą arba keptuvę, supilkite vyną ir 100 ml vandens. Pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies, įkaitinkite, bet neužvirinkite, sumažinkite ugnį ir suberkite tarkuotą imbierą bei maltą cinamoną. Dažnai maišydami virkite spanguoles 5-7 minutes, kol išgaruos didžioji dalis skysčio. Leiskite uogoms šiek tiek atvėsti ir sumaišykite trintuvu.

Žingsnis 2

Bruknių padažas mėsai Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus. Puodą su smulkintomis spanguolėmis statykite ant silpnos ugnies. Į uogas nuolat maišydami suberkite cukrų, maltus juoduosius pipirus ir plona srovele supilkite atskiestą krakmolą. Virkite 1-2 minutes ant silpnos ugnies, kad masė neužvirtų. Tada nukelkite nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos