Publikavimo data: 2024-06-08
Bruknių padažas mėsai
Tirštas bruknių padažas yra vienas populiariausių uogų padažų prie mėsos. Kad karstelėjusios ir rūgščios spanguolės būtų malonesnio skonio, į jas dedama cukraus, cinamonas suteikia padažui nuostabų aromatą, o imbieras ir malti juodieji pipirai suteikia prieskonių, dėl kurių padažas taip puikiai tinka prie mėsos. Geriausia bruknes troškinti vyne, o tam tinka baltas sausas vynas, nes jis ne tik leis visiškai atsiskleisti prieskonių kvapui, bet ir sustiprins uogų skonį.
Žingsnis 1
Pradėkite virti uogas. Sudėkite spanguoles į storadugnį puodą arba keptuvę, supilkite vyną ir 100 ml vandens. Pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies, įkaitinkite, bet neužvirinkite, sumažinkite ugnį ir suberkite tarkuotą imbierą bei maltą cinamoną. Dažnai maišydami virkite spanguoles 5-7 minutes, kol išgaruos didžioji dalis skysčio. Leiskite uogoms šiek tiek atvėsti ir sumaišykite trintuvu.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus. Puodą su smulkintomis spanguolėmis statykite ant silpnos ugnies. Į uogas nuolat maišydami suberkite cukrų, maltus juoduosius pipirus ir plona srovele supilkite atskiestą krakmolą. Virkite 1-2 minutes ant silpnos ugnies, kad masė neužvirtų. Tada nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos