Publikavimo data: 2024-06-15
Bruknių plombier
Kad bruknių plombyras būtų sodresnio skonio, geriau naudoti šviežias uogas, tačiau šaldytos bruknės arba bruknių uogienė tiks taip pat gerai. Plombyras gaunamas švelnus, kreminis. Kad jo konsistencija būtų vientisa, be ledo kristalų, plombyrą reikia periodiškai išimti iš šaldiklio ir išmaišyti. Naminio plombjero galiojimo laikas yra ne ilgesnis kaip vienas mėnuo. Praėjus šiam laikui, skonis tampa ne toks ryškus. Be to, jo negalima pakartotinai užšaldyti.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinėlę ir trynius. Stipriai kaitinkite grietinėlę ant silpnos ugnies, bet neužvirinkite. Išplakite trynius su cukrumi. Į trynius plona srovele, nuolat maišydami, supilkite pusę puodelio karštos grietinėlės.
Žingsnis 2
Paruoškite ledus. Į grietinėlę įmaišykite trynius. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės, apie 10 minučių, nuolat maišydami. Supilkite į šaldymo formą ir atšaldykite.
Žingsnis 3
Užšaldykite plombierą. Įdėkite ledus į šaldiklį 1 valandai. Tada sudėkite bruknių uogienę, suplakite mikseriu ir vėl įdėkite į šaldiklį 2 valandoms.
Kategorijos