Bruknių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-12

Bruknių uogienė

Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bruknių uogienė Žingsnis 1
Išvirkite uogienę. Uogas sudėkite į puodą, pastatykite ant silpnos ugnies, užvirinkite ir virkite 15 minučių. Supilkite cukrų ir gerai išmaišykite, kad jis visiškai ištirptų. Retkarčiais nugriebkite paviršiuje atsiradusias putas. Virkite dar pusvalandį.

Žingsnis 2

Išsaugokite uogienę žiemai. Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Viską supilkite į mažus stiklainius ir užsukite dangtelius. Apverskite aukštyn kojomis. Kai stiklainiai atvės, padėkite juos laikyti į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos