Bruknių uogienė su obuoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Bruknių uogienė su obuoliais

Bruknių uogienė su obuoliais paruošiama labai greitai, tiesiog per 5 minutes. Todėl desertas pramintas "penkių minučių". Toks skanėstas nuo tradicinės uogienės skiriasi ne tik paruošimo algoritmu. Jo esmė - maksimaliai išsaugoti uogų ir jose esančių naudingų medžiagų vientisumą. Ir jei tradicinėje uogienėje išlieka tik 10-30 % vitaminų, tai "penkių minučių" - visi 70 %. Tokiu atveju tokios uogienės galiojimo laikas - iki 3 metų. Todėl galite drąsiai ją ruošti žiemai.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
152 kcal.
Angliavandeniai
40 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bruknių uogienė su obuoliais Žingsnis 1
Iš spanguolių ir obuolių paruoškite "penkių minučių" uogienę. Į puodą įpilkite stiklinę vandens, sudėkite obuolių žieveles ir pavirkite 2 minutes. Tada išimkite ir išmeskite žieveles, sudėkite obuolius, užkaiskite ant ugnies, suberkite cukrų ir užvirinkite. Tada į obuolius suberkite spanguoles. Užvirus virkite 5 minutes.

Žingsnis 2

Bruknių uogienė su obuoliais Žingsnis 2
Paruoškite saugojimui. Supilkite uogienę į švarius sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite dangteliais žemyn ir palikite atvėsti. Po to padėkite šaltai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos