Publikavimo data: 2024-05-01
Bruknių uogienė su obuoliais
Bruknių uogienė su obuoliais paruošiama labai greitai, tiesiog per 5 minutes. Todėl desertas pramintas "penkių minučių". Toks skanėstas nuo tradicinės uogienės skiriasi ne tik paruošimo algoritmu. Jo esmė - maksimaliai išsaugoti uogų ir jose esančių naudingų medžiagų vientisumą. Ir jei tradicinėje uogienėje išlieka tik 10-30 % vitaminų, tai "penkių minučių" - visi 70 %. Tokiu atveju tokios uogienės galiojimo laikas - iki 3 metų. Todėl galite drąsiai ją ruošti žiemai.
Žingsnis 1
Iš spanguolių ir obuolių paruoškite "penkių minučių" uogienę. Į puodą įpilkite stiklinę vandens, sudėkite obuolių žieveles ir pavirkite 2 minutes. Tada išimkite ir išmeskite žieveles, sudėkite obuolius, užkaiskite ant ugnies, suberkite cukrų ir užvirinkite. Tada į obuolius suberkite spanguoles. Užvirus virkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite saugojimui. Supilkite uogienę į švarius sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite dangteliais žemyn ir palikite atvėsti. Po to padėkite šaltai.
Kategorijos