Žingsnis 1
Vandenį pašildykite iki maždaug 30-40 °C temperatūros. Vanduo neturėtų būti per karštas. Supilkite vandenį į gilų dubenį, kuriame ketinate minkyti tešlą. Supilkite sausas mieles, druską ir cukrų. Švelniai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 10-15 minučių, kad mielės suaktyvėtų.
Žingsnis 2
Tada į praskiestas mieles įpilkite pieno ir vieną vištos kiaušinį. Išmaišykite. Pienas taip pat turėtų būti šiek tiek šiltas arba kambario temperatūros.
Žingsnis 3
Persijokite miltus ir supilkite į skystį.
Žingsnis 4
Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių ir rankų. Iš tešlos suformuokite rutulį.
Žingsnis 5
Uždenkite tešlą rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų 1 valandą.
Žingsnis 6
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Į bulvių košę įmuškite vieną vištos kiaušinį. Kiaušinį į bulves įmaišykite labai greitai, nes kiaušinio baltymas gali susigerti. Prieš tai bulvių košę geriau šiek tiek atvėsinti. Įdarą pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Kai tešla pakils, išimkite ją iš dubens ir padėkite ant miltais pabarstyto stalo.
Žingsnis 8
Padalykite tešlą dalimis ir iškočiokite rutuliukus. Dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Prieš tai pergamentą patepkite augaliniu aliejumi. Tešlos gabalėlius uždenkite rankšluosčiu ir palikite pakilti maždaug 20 minučių.
Žingsnis 9
Kiekvieną tešlos rutuliuką švelniai suplokite rankomis ir stikline padarykite įdubimus.
Žingsnis 10
Į kiekvieną ertmę įdėkite po šaukštą bulvių košės.
Žingsnis 11
Kiaušinio tryniu aptepkite vyniotinių šonus. Kepkite orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 12
Vatrushki su bulvėmis paruošti. Patiekite patiekalą apibarstytą smulkintais žalumynais. Gero apetito!