Bulviniai blynai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-12

Bulviniai blynai

Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
145 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulviniai blynai Žingsnis 1
Vandenį pašildykite iki maždaug 30-40 °C temperatūros. Vanduo neturėtų būti per karštas. Supilkite vandenį į gilų dubenį, kuriame ketinate minkyti tešlą. Supilkite sausas mieles, druską ir cukrų. Švelniai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 10-15 minučių, kad mielės suaktyvėtų.

Žingsnis 2

Bulviniai blynai Žingsnis 2
Tada į praskiestas mieles įpilkite pieno ir vieną vištos kiaušinį. Išmaišykite. Pienas taip pat turėtų būti šiek tiek šiltas arba kambario temperatūros.

Žingsnis 3

Bulviniai blynai Žingsnis 3
Persijokite miltus ir supilkite į skystį.

Žingsnis 4

Bulviniai blynai Žingsnis 4
Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių ir rankų. Iš tešlos suformuokite rutulį.

Žingsnis 5

Bulviniai blynai Žingsnis 5
Uždenkite tešlą rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų 1 valandą.

Žingsnis 6

Bulviniai blynai Žingsnis 6
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Į bulvių košę įmuškite vieną vištos kiaušinį. Kiaušinį į bulves įmaišykite labai greitai, nes kiaušinio baltymas gali susigerti. Prieš tai bulvių košę geriau šiek tiek atvėsinti. Įdarą pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 7

Bulviniai blynai Žingsnis 7
Kai tešla pakils, išimkite ją iš dubens ir padėkite ant miltais pabarstyto stalo.

Žingsnis 8

Bulviniai blynai Žingsnis 8
Padalykite tešlą dalimis ir iškočiokite rutuliukus. Dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Prieš tai pergamentą patepkite augaliniu aliejumi. Tešlos gabalėlius uždenkite rankšluosčiu ir palikite pakilti maždaug 20 minučių.

Žingsnis 9

Bulviniai blynai Žingsnis 9
Kiekvieną tešlos rutuliuką švelniai suplokite rankomis ir stikline padarykite įdubimus.

Žingsnis 10

Bulviniai blynai Žingsnis 10
Į kiekvieną ertmę įdėkite po šaukštą bulvių košės.

Žingsnis 11

Bulviniai blynai Žingsnis 11
Kiaušinio tryniu aptepkite vyniotinių šonus. Kepkite orkaitėje 30 minučių.

Žingsnis 12

Bulviniai blynai Žingsnis 12
Vatrushki su bulvėmis paruošti. Patiekite patiekalą apibarstytą smulkintais žalumynais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos