Publikavimo data: 2025-08-19
Bulvių duona
Labai minkšta, puri duona. Nebrangus ir labai skanus patiekalas.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves, persijokite miltus ir paruoškite kitus ingredientus.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Nusunkite sultinį į atskirą indą.
Žingsnis 3
Sutrinkite bulves su sviestu į košę.
Žingsnis 4
Į šiltą sultinį (250 g) suberkite mieles ir cukrų. Tai bus duonos raugas.
Žingsnis 5
Kai ant opareės atsiras putų kepurė, supilkite į ją bulvių košę.
Žingsnis 6
Suberkite druską ir persijotus miltus. Užminkykite elastingą tešlą. Palikite ją šiltoje vietoje 40 minučių.
Žingsnis 7
Kai tešla padidės, gerai ją išminkykite ir palikite dar 20 minučių, kad vėl pakiltų.
Žingsnis 8
Padėkite tešlą ant darbastalio, ištempkite į paplotėlio formą ir suformuokite apvalų kepinį, užlenkdami kraštus po vieną.
Žingsnis 9
Įdėkite kepinį į ketaus keptuvę arba katilą ir palikite 20 minučių pastovėti.
Žingsnis 10
Padarykite įpjovas kepinio paviršiuje ir kepkite 220 laipsnių temperatūroje 30 minučių po gaubtu ir 10-15 minučių neuždengtą.
Žingsnis 11
Atvėsinkite, prieš patiekdami supjaustykite porcijomis.
Kategorijos