Bulvių duona pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Bulvių duona

Labai minkšta, puri duona. Nebrangus ir labai skanus patiekalas.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
199 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Bulvių duona Žingsnis 1
Nulupkite bulves, persijokite miltus ir paruoškite kitus ingredientus.

Žingsnis 2

Bulvių duona Žingsnis 2
Bulves supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Nusunkite sultinį į atskirą indą.

Žingsnis 3

Bulvių duona Žingsnis 3
Sutrinkite bulves su sviestu į košę.

Žingsnis 4

Bulvių duona Žingsnis 4
Į šiltą sultinį (250 g) suberkite mieles ir cukrų. Tai bus duonos raugas.

Žingsnis 5

Bulvių duona Žingsnis 5
Kai ant opareės atsiras putų kepurė, supilkite į ją bulvių košę.

Žingsnis 6

Bulvių duona Žingsnis 6
Suberkite druską ir persijotus miltus. Užminkykite elastingą tešlą. Palikite ją šiltoje vietoje 40 minučių.

Žingsnis 7

Bulvių duona Žingsnis 7
Kai tešla padidės, gerai ją išminkykite ir palikite dar 20 minučių, kad vėl pakiltų.

Žingsnis 8

Bulvių duona Žingsnis 8
Padėkite tešlą ant darbastalio, ištempkite į paplotėlio formą ir suformuokite apvalų kepinį, užlenkdami kraštus po vieną.

Žingsnis 9

Bulvių duona Žingsnis 9
Įdėkite kepinį į ketaus keptuvę arba katilą ir palikite 20 minučių pastovėti.

Žingsnis 10

Bulvių duona Žingsnis 10
Padarykite įpjovas kepinio paviršiuje ir kepkite 220 laipsnių temperatūroje 30 minučių po gaubtu ir 10-15 minučių neuždengtą.

Žingsnis 11

Bulvių duona Žingsnis 11
Atvėsinkite, prieš patiekdami supjaustykite porcijomis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
miltų antrieji patiekalai, kepama orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, duona, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, duona su salyklu, duona su ruginiais miltais, kepimas su ruginiais miltais, duona su sausomis mielėmis

Kategorijos