Žingsnis 1
Nulupkite bulves, supjaustykite jas dideliais gabalais, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirus vandeniui, bulves virkite 20 minučių.
Žingsnis 2
Sutrinkite virtas bulves trintuvu arba šakute, įpilkite šiek tiek bulvių sultinio. Jei reikia, pasūdykite.
Žingsnis 3
Supjaustykite dešreles atsitiktiniais gabalėliais.
Žingsnis 4
Į gilų dubenį sudėkite bulvių košę, supjaustytas dešreles, susmulkintas petražoles ir sumaišykite.
Žingsnis 5
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite nedidelį tešlos gabalėlį ir į jo vidurį sudėkite įdarą.
Žingsnis 6
Švelniai, bet tvirtai užspauskite pyrago kraštus, suspauskite raukšles centre ir paslėpkite įdarą viduje.
Žingsnis 7
Gilioje keptuvėje įkaitinkite tiek aliejaus, kad jo užtektų pusei pyragaičių aukščio. Kiškite pyragėlius į karštą aliejų siūlėmis žemyn. Kepkite apie 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 8
Kai pyragaičiai iš vienos pusės pakankamai apkeps, apverskite juos į antrąją pusę ir vėl kepkite, kol apskrus.
Žingsnis 9
Pyragėlius perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Pyragėlius galima patiekti!