Bulvių ir dešros paplotėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-15

Bulvių ir dešros paplotėliai

Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
216 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Bulvių ir dešros paplotėliai Žingsnis 1
Nulupkite bulves, supjaustykite jas dideliais gabalais, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirus vandeniui, bulves virkite 20 minučių.

Žingsnis 2

Bulvių ir dešros paplotėliai Žingsnis 2
Sutrinkite virtas bulves trintuvu arba šakute, įpilkite šiek tiek bulvių sultinio. Jei reikia, pasūdykite.

Žingsnis 3

Bulvių ir dešros paplotėliai Žingsnis 3
Supjaustykite dešreles atsitiktiniais gabalėliais.

Žingsnis 4

Bulvių ir dešros paplotėliai Žingsnis 4
Į gilų dubenį sudėkite bulvių košę, supjaustytas dešreles, susmulkintas petražoles ir sumaišykite.

Žingsnis 5

Bulvių ir dešros paplotėliai Žingsnis 5
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite nedidelį tešlos gabalėlį ir į jo vidurį sudėkite įdarą.

Žingsnis 6

Bulvių ir dešros paplotėliai Žingsnis 6
Švelniai, bet tvirtai užspauskite pyrago kraštus, suspauskite raukšles centre ir paslėpkite įdarą viduje.

Žingsnis 7

Bulvių ir dešros paplotėliai Žingsnis 7
Gilioje keptuvėje įkaitinkite tiek aliejaus, kad jo užtektų pusei pyragaičių aukščio. Kiškite pyragėlius į karštą aliejų siūlėmis žemyn. Kepkite apie 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 8

Bulvių ir dešros paplotėliai Žingsnis 8
Kai pyragaičiai iš vienos pusės pakankamai apkeps, apverskite juos į antrąją pusę ir vėl kepkite, kol apskrus.

Žingsnis 9

Bulvių ir dešros paplotėliai Žingsnis 9
Pyragėlius perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Pyragėlius galima patiekti!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
mėsos patiekalai, kepimas, yra bendrų alergenų, pietūs, popietė, vakarienė, užkandžiai, pyragai, sotūs pyragai, receptų knyga, kepenų pyragai, kiaušinių pyragai, kepimas su kiaušiniu, pieno pyragai, sausų mielių pyragai

Kategorijos