Publikavimo data: 2024-02-04
Paprasti bulvių paplotėliai su grybais receptas
Tai supaprastinta bulvių paplotėlių versija. Tešlai galima naudoti bulvių košę, o įdarą gaminti iš keptų grybų. Kad bulvių košės paplotėliai būtų ne tik minkšti, bet ir traškūs, juos reikia pamirkyti džiūvėsėliuose ir apkepti keptuvėje. Jei jums patinka šis patiekalas, paeksperimentuokite su įdaru: įdėkite sūrio, daržovių arba pomidorų pastos.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir bulves. Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje, tada beveik visą vandenį išpilkite. Susmulkinkite svogūnus ir žaliuosius svogūnus. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi pakepinkite grybus, kol išgaruos drėgmė, tada sudėkite svogūnus ir kepkite kartu 4 minutes. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite žaliuosius svogūnus ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Sutrinkite virtas bulves su trupučiu vandens, kuriame jos virė, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Iš bulvių košės suformuokite plokštainį, įdarykite jį įdaru ir uždenkite kitu plokštainiu. Taip pat suformuokite likusius paplotėlius.
Žingsnis 5
Viename dubenyje suplakite kiaušinį, kitame - džiūvėsėlius. Kiekvieną paplotėlį pamerkite į kiaušinį, tada apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol apskrus (apie 5 min. iš kiekvienos pusės).
Kategorijos