Publikavimo data: 2024-03-27
Kepenų pyragai
Vištienos kepenėlės yra neįtikėtinai naudingas produktas. Jose yra visas B grupės vitaminų rinkinys, askorbo rūgštis, tokoferolis, retinolis, kalcis, natris, kalis, geležis. Dėl viso to vištienos kepenėlės yra mažai kaloringas produktas, 100 g yra tik 143 kcal. Kepenėlės palankiai veikia mūsų organizmą, stiprina plaukus, nagus, dantis, gerina skydliaukės veiklą, greitina medžiagų apykaitą. Pyragėliai su kepenėlėmis yra ne tik labai skanus, bet ir nepaprastai sveikas užkandis.
Žingsnis 1
Atskirame giliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus (druską, cukrų, miltus).
Žingsnis 2
Sumaišykite pieną su mielėmis.
Žingsnis 3
Nuolat minkydami tešlą, sausąją dalį supilkite į pieną.
Žingsnis 4
Įpilkite augalinio aliejaus. Minkykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Uždenkite švariu, sausu rankšluosčiu ir palikite 45-60 minučių.
Žingsnis 6
Kepenis nuplaukite, pašalinkite venas ir foliją.
Žingsnis 7
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir pakepinkite svogūną bei kepenėles.
Žingsnis 9
Paruoštą įdarą susmulkinkite blenderiu.
Žingsnis 10
Kai tešla pakils, padalykite ją į lygias dalis ir iškočiokite pyrago ruošinius.
Žingsnis 11
Įdarą paskirstykite ant tešlos ir suformuokite paplotėlius.
Žingsnis 12
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos paplotėlius. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių ir kepkite joje 25-35 minutes, prieš tai patepę juos plaktu kiaušiniu.
Žingsnis 13
Patiekite paruoštus paplotėlius.
Kategorijos