Publikavimo data: 2025-08-18
Bulvių košės su kalkėmis ir obuoliais receptas
Šios saldžios tyrės receptui paėmėme rudąjį cukrų, kuris nuo įprasto baltojo cukraus skiriasi tuo, kad jo sudėtyje yra melasos ir yra ryškesnio saldaus skonio. Todėl saldi obuolių ir laimo tyrė gaunasi daug ryškesnė ir skanesnė, taip pat tirštesnės konsistencijos. Šią vaisių tyrę galima naudoti vietoj uogienės sumuštiniams, skirtiems arbatos vakarėliams, arba kaip uogienės pakaitalą šiltai arbatai žiemą paskaninti.
Žingsnis 1
Supjaustykite obuolį ir laimą griežinėliais.
Žingsnis 2
Ant kaitlentės pastatykite puodą, pripilkite vandens, sudėkite obuolius ir laimą, virkite 30-40 minučių, kol vaisiai suminkštės, ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Vaisius sudėkite į atskirą gilų dubenį, suberkite rudąjį cukrų. Visus ingredientus plakite mikseriu 10-15 minučių, kol jie taps tyrele. Tyrė turi būti kuo tirštesnė, su kuo mažiau gumuliukų.
Žingsnis 4
Išpilstykite tyrę į stiklainius arba lėkštes ir patiekite prie stalo.
Kategorijos