Publikavimo data: 2025-08-18
Bulvių plokštainis su sūriu
Užkandžių pyragėliai iš bulvių su sūriu - puikus skanus ir sotus užkandis. Juos geriausia valgyti karštus, nes atvėsęs sūris sukietėja. Užkandį lengva paruošti, jis būna rudas, kvapnus ir labai skanus, su traškia plutele. Tokios bandelės papuoš jūsų šeimos vakarienę ir patiks jūsų svečiams bei artimiesiems per vakarinį arbatos vakarėlį. Pasiimkite bandelių su savimi į darbą kaip skanų ir sotų užkandį. Ryte šis užkandis pradžiugins ne tik suaugusiuosius, bet ir vaikus ir pripildys kambarį nuostabaus aromato.
Žingsnis 1
Nuplaukite jaunas bulves, nulupkite odelę. Sudėkite bulves į puodą ir statykite ant ugnies, kol bus paruoštos. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Turėtumėte gauti tirštą košę.
Žingsnis 2
Atidarykite kefyro pakelį arba pasigaminkite naminio, supilkite į puodą ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite iki vientisos masės ir pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 3
Persijokite miltus per smulkų sietelį į rūgusio pieno mišinį ir užminkykite tešlą. Sudėkite sviestą ir toliau minkykite. Tešla turi būti minkšta. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir leiskite pailsėti.
Žingsnis 4
Brinzą sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į dubenį su virtomis bulvėmis. Viską gerai išmaišykite ir pagal poreikį įberkite žolelių.
Žingsnis 5
Išimkite tešlą iš dubens ir padėkite ant stalo. Padalykite tešlą į vienodus gabalėlius ir suformuokite rutuliukus. Leiskite rutuliukams pailsėti 5 minutes. Taip tešla geriau išsitampys.
Žingsnis 6
Padalykite tešlą į vienodas dalis. Vieną dalį lengvai išminkykite ranka ir į vidurį šaukštu sudėkite įdarą. Gerai užspauskite tešlos kraštus, kad kepant įdaras neišbyrėtų.
Žingsnis 7
Paruoštą plutą su įdaru perkelkite į aliejumi pateptą keptuvę. Kepkite tortilijas iš abiejų pusių iki auksinės spalvos ant vidutinės ugnies. Baigę kepti, perkelkite tortilijas į lėkštę.
Kategorijos