Publikavimo data: 2024-03-29
Bulvių pyragas iš sausainių
Bulvių pyrago receptas gana paprastas. Desertas savo pavadinimą gavo dėl išorinio panašumo į bulvių gumbus. Pagal klasikinį receptą jis gaminamas iš sausainių trupinių ir grietinėlės, tačiau supaprastintame variante "Bulvių" tortas gaminamas iš sausainių su kondensuotu pienu ir sviestu. O svarbiausia, kad jo nereikia kepti! Sausainiai tortams tinka bet kokiam tortui. Tradiciškai naudojami galette arba smėlio tešlos sausainiai. Tačiau taip pat galite naudoti sausainius, vaflius ar avižinius sausainius. Tokiu atveju keisis ir pyrago skonis.
Žingsnis 1
Pirmiausia susmulkinkite sausainius. Tai galite padaryti įvairiais būdais - nuo blenderio ir mėsmalės iki kočėlo. Kad sausainiai neskraidytų po virtuvę, kai juos smulkinate kočėlu, iš pradžių įdėkite juos į maišelį.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Atskirame dubenyje sumaišykite sviestą ir kondensuotą pieną. Tai galima padaryti paprasčiausia šakute, nes svarbu ne grietinėlės savybės, o jos faktas.
Žingsnis 3
Dabar sausainius sumaišykite su grietinėle ir ta pačia šakute išminkykite tešlą iki vientisos masės. Kai tešla taps tiršta, galite pradėti formuoti pyragėlius.
Žingsnis 4
Į atskirą lėkštę supilkite kakavos miltelius. Iš tešlos suformuokite pailgos formos pyragėlius ir pamerkite juos į kakavos miltelius. Taip, kad ja pasidengtų visas "bulvių" paviršius. Tada sudėkite juos ant pergamentinio popieriaus.
Žingsnis 5
Gautus pyragaičius bent valandai paslėpkite šaldytuve, kad sviestas sustingtų.
Kategorijos