Bulvių pyragas iš sausainių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Bulvių pyragas iš sausainių

Bulvių pyrago receptas gana paprastas. Desertas savo pavadinimą gavo dėl išorinio panašumo į bulvių gumbus. Pagal klasikinį receptą jis gaminamas iš sausainių trupinių ir grietinėlės, tačiau supaprastintame variante "Bulvių" tortas gaminamas iš sausainių su kondensuotu pienu ir sviestu. O svarbiausia, kad jo nereikia kepti! Sausainiai tortams tinka bet kokiam tortui. Tradiciškai naudojami galette arba smėlio tešlos sausainiai. Tačiau taip pat galite naudoti sausainius, vaflius ar avižinius sausainius. Tokiu atveju keisis ir pyrago skonis.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
436 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
54 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Riešutai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.57/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bulvių pyragas iš sausainių Žingsnis 1
Pirmiausia susmulkinkite sausainius. Tai galite padaryti įvairiais būdais - nuo blenderio ir mėsmalės iki kočėlo. Kad sausainiai neskraidytų po virtuvę, kai juos smulkinate kočėlu, iš pradžių įdėkite juos į maišelį.

Žingsnis 2

Bulvių pyragas iš sausainių Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Atskirame dubenyje sumaišykite sviestą ir kondensuotą pieną. Tai galima padaryti paprasčiausia šakute, nes svarbu ne grietinėlės savybės, o jos faktas.

Žingsnis 3

Bulvių pyragas iš sausainių Žingsnis 3
Dabar sausainius sumaišykite su grietinėle ir ta pačia šakute išminkykite tešlą iki vientisos masės. Kai tešla taps tiršta, galite pradėti formuoti pyragėlius.

Žingsnis 4

Bulvių pyragas iš sausainių Žingsnis 4
Į atskirą lėkštę supilkite kakavos miltelius. Iš tešlos suformuokite pailgos formos pyragėlius ir pamerkite juos į kakavos miltelius. Taip, kad ja pasidengtų visas "bulvių" paviršius. Tada sudėkite juos ant pergamentinio popieriaus.

Žingsnis 5

Bulvių pyragas iš sausainių Žingsnis 5
Gautus pyragaičius bent valandai paslėpkite šaldytuve, kad sviestas sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos