Publikavimo data: 2024-03-29
Bulvių pyragėliai
Bulvių plokštainis ruošiamas įvairiose šalyse. Suomija turi savo bulvių plokštainio receptą, pietryčiuose į jį dedama kefyro, pietų Karelijoje tai didelė apvali duona iš miežinių miltų, vakarų Laplandijoje - plonas plokštainis. Net Italija turi savo receptą. Iš bulvių košės su sūriu arba rūkyta mėsa pagaminti plokštainiai kepami keptuvėje. Kepimo procesas paprastas. Patiekalas bus puikus priedas prie pietų arba bus skanus atskiras užkandis.
Žingsnis 1
Paruoškite bulvių košę. Bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, apie 20-25 minutes, priklausomai nuo gumbų dydžio. Nusausinkite, įdėkite sviesto ir sutrinkite bulves. Perkelkite bulvių košę į dubenį.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinius su šiek tiek atvėsusiomis smulkintomis bulvėmis ir sudėkite kietąjį sūrį. Viską kruopščiai išmaišykite, turėtumėte gauti klampią masę. Palaipsniui suberkite persijotus miltus. Jų kiekis gali skirtis nuo nurodyto recepte, todėl orientuokitės pagal norimą konsistenciją. Tešla neturėtų lipti prie rankų, bet neturėtų būti ir per daug miltinga. Išminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Kepkite pyragėlius. Padalykite tešlą į 4 lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Įkaitinkite keptuvę, supilkite į ją augalinį aliejų ir leiskite jam įkaisti. Tada į keptuvę dėkite tešlos rutuliuką ir šaukštu išminkykite jį į plokštainį. Nebūtina, kad plokštainis būtų per plonas. Kepkite plokštainį iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies 4-5 minutes, kol paruduos.
Kategorijos