Publikavimo data: 2025-08-19
Bulvių pyragėliai su rūkyta paprika
Įdomus, biudžetinis ir nesudėtingas receptas. Jį galite naudoti vietoj duonos arba kaip atskirą patiekalą.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite, užpilkite litru vandens, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės (apie 15-20 minučių).
Žingsnis 2
Nusausinkite ir sutrinkite smulkintuvu.
Žingsnis 3
Įpilkite šaukštą saulėgrąžų aliejaus.
Žingsnis 4
Įpilkite pieno.
Žingsnis 5
Suberkite papriką ir išmaišykite. Pagal skonį paragaukite, jei košė per mažai sūri, įberkite druskos.
Žingsnis 6
Suberkite miltus ir išmaišykite šakute.
Žingsnis 7
Tada patepkite rankas saulėgrąžų aliejumi ir išminkykite tešlą.
Žingsnis 8
Iš tešlos suformuokite dešros formą.
Žingsnis 9
Supjaustykite tešlos dešrą vienodais maždaug 1,5-2 cm dydžio gabalėliais.
Žingsnis 10
Keptuvę statykite ant vidutinės ugnies ir lengvai patepkite aliejumi. Rankomis suformuokite plokščią duoną ir dėkite į keptuvę. Uždenkite dangčiu.
Žingsnis 11
Kepkite 3-5 minutes iš vienos pusės. Apverskite ir kepkite be dangčio, kol paruduos.
Žingsnis 12
Perkelkite iš keptuvės į lėkštę. Bulvių pyragėlius su rūkyta paprika galima patiekti karštus arba šaltus. Juos galima valgyti su pirmaisiais patiekalais arba kaip atskirą patiekalą.
Kategorijos