Publikavimo data: 2024-02-04
Burrito receptas
Burrito ispaniškai reiškia "asilas". Šio patiekalo atsiradimo istorijoje asilas iš tiesų atliko svarbų vaidmenį. Taco pardavėjas sugalvojo būdą, kaip apsaugoti patiekalą nuo greito atšalimo jį transportuojant: jis pradėjo suvynioti tacos ir užkelti ant asilo. Taip įsitvirtino pavadinimas "burrito", o pats patiekalas, kurį sudaro mėsa, daržovės ir aštrus padažas plonose tortilijose, išgarsėjo visame pasaulyje.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais šiaudeliais. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite žoleles. Nulupkite paprikas ir pomidorus ir supjaustykite mažais kubeliais. Pašalinkite pomidorų sėklas, kad montuojant pitą jos nesimėtytų.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite maltą vištieną, įberkite tabasko ir juodųjų pipirų ir maišydami kepkite 7 minutes. Perkelkite maltą mėsą į gilų dubenį.
Žingsnis 3
Įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos, tada sudėkite paprikas ir pomidorus ir troškinkite kartu 10 minučių. Sudėkite žoleles, maltą mėsą, garstyčias, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir palikite ant ugnies 3 minutes.
Žingsnis 4
Formuokite burritos: ant pitos lakštų dėkite maltos mėsos ir daržovių mišinio ir susukite į ritinėlius. Apkepkite juos keptuvėje, kol apskrus iš visų pusių, ir patiekite.
Kategorijos