Publikavimo data: 2024-06-22
Česnakinė duona
Paprasčiausias, bet skanus užkandis iš duonos. Galite naudoti baltą duoną, bet šį kartą naudojau švedišką duoną su sėklomis, gavosi skanu.
Žingsnis 1
Nupjaukite česnako viršūnėlę, sudėkite ant folijos, užpilkite augaliniu aliejumi ir druska. Tada česnaką suvyniokite į foliją ir 20-25 min. pašaukite į 190 °C temperatūros orkaitę.
Žingsnis 2
Kol česnakai kepa orkaitėje, paimkite sviestą ir supjaustykite jį griežinėliais. Smulkiai supjaustykite krapus ir viską sumeskite į dubenį. Pagardinkite druska.
Žingsnis 3
Česnaką išspauskite į dubenį kartu su aliejumi ir krapais, gerai sutrinkite šakute iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Aptepkite duoną gautu česnakiniu sviestu. Šaukite į 200 °C temperatūros orkaitę.
Kategorijos