Cezario ritinys pitos duonoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Cezario ritinys pitos duonoje

Cezario ritinio receptas atsirado dėl to paties pavadinimo salotų. Tačiau jis pavadintas ne senovės romėnų karvedžio Gajaus Julijaus Cezario, o italų kilmės amerikiečių virėjo Cezario Kardinio garbei. Būtent jis vadinamas garsiųjų Cezario salotų autoriumi.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
175 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Sojos
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.71/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cezario ritinys pitos duonoje Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Supjaustykite filė juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite mėsą ir kepkite, kol taps traški. Suberkite prieskonius: druską, pipirus ir ciberžolę. Viską gerai išmaišykite ir palikite troškintis 3 min.

Žingsnis 2

Cezario ritinys pitos duonoje Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į dubenį sudėkite grietinę, sojų padažą, druską ir juoduosius pipirus. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Cezario ritinys pitos duonoje Žingsnis 3
Surinkite Cezario vyniotinį pagal namuose pateiktą receptą. Ištepkite pitos lakštą ir gerai aptepkite jį padažu. Visą paviršių apibarstykite tarkuotu sūriu. Nuo vieno krašto juostelėmis išdėliokite salotas, vištieną, daržoves. Susukite pitą į ritinėlį, nepamiršdami užlenkti kraštų, kad įdaras neišsilietų. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite be aliejaus iš abiejų pusių, kad išsilydytų sūris.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos