Publikavimo data: 2024-04-06
Cezario ritinys pitos duonoje
Cezario ritinio receptas atsirado dėl to paties pavadinimo salotų. Tačiau jis pavadintas ne senovės romėnų karvedžio Gajaus Julijaus Cezario, o italų kilmės amerikiečių virėjo Cezario Kardinio garbei. Būtent jis vadinamas garsiųjų Cezario salotų autoriumi.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Supjaustykite filė juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite mėsą ir kepkite, kol taps traški. Suberkite prieskonius: druską, pipirus ir ciberžolę. Viską gerai išmaišykite ir palikite troškintis 3 min.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į dubenį sudėkite grietinę, sojų padažą, druską ir juoduosius pipirus. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Surinkite Cezario vyniotinį pagal namuose pateiktą receptą. Ištepkite pitos lakštą ir gerai aptepkite jį padažu. Visą paviršių apibarstykite tarkuotu sūriu. Nuo vieno krašto juostelėmis išdėliokite salotas, vištieną, daržoves. Susukite pitą į ritinėlį, nepamiršdami užlenkti kraštų, kad įdaras neišsilietų. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite be aliejaus iš abiejų pusių, kad išsilydytų sūris.
Kategorijos