Publikavimo data: 2025-08-17
Charlotka pyragas su traškia plutele
Skaniausia ir lengviausiai paruošiama "Charlotka". Šį receptą naudoju jau apie 7 metus. Traški plutelė gaunasi labai skani.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite obuolius.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite obuolius ir sudėkite į kepimo indą. Prieš tai formą ištepkite sviestu.
Žingsnis 3
Įmuškite kiaušinius, suberkite 1 puodelį cukraus ir plakite iki baltų putų.
Žingsnis 4
Į išplaktus kiaušinius įberkite 0,5-1 šaukštelį geriamosios sodos.
Žingsnis 5
Į kiaušinius suberkite 1 puodelį miltų ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Supilkite tešlą į kepimo formą.
Žingsnis 7
Dėkite formą į įkaitintą orkaitę 40-50 minučių. Šarlotę kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos