Publikavimo data: 2025-08-19
Charlotka su braškėmis ir obuoliais
"Charlotka" yra skanus ir lengvai pagaminamas obuolių pyragas. Norėdami paįvairinti klasikinį receptą, į pyragą galite įdėti braškių ir serbentų. Tuomet gerai pažįstama charlotka sužibės naujais skoniais. Obuolius reikėtų rinktis prinokusius, rūgštaus arba rūgščiai saldaus skonio. Šį receptą galima kepti ir orkaitėje, ir daugiafunkcinėje keptuvėje.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Mikserio dubenyje įmuškite kiaušinius. Suberkite cukrų ir plakite, kol taps tiršti ir putoti. Kiaušinių masę supilkite į platų dubenį, persijokite į ją miltus ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite šarlotę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo formą ištepkite sviestu. Formos dugną pabarstykite manų kruopomis. Į formą supilkite tešlą. Apibarstykite obuoliais. Ant viršaus išdėliokite braškes ir serbentus. Šarlotę kepkite 40-50 minučių.
Kategorijos