Šarlotė su meringe pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Šarlotė su meringe

Esame įpratę, kad Šarlotė yra paprastas obuolių pyragas. Tačiau kokia sudėtinga jo istorija! Vokiška šarlotės versija su skirtingais vaisiais kilo iš angliško pudingo. Iš Anglijos pyragas pateko į Rusiją, tiesiai ant Aleksandro I stalo. Klasikinė šarlotė su bezė dėl iškeptos grietinėlės sluoksnio tampa švelnesnė. Oro tekstūra tiesiog tirpsta burnoje. Jums tereikia išimti paruoštą obuolių šarlotę iš orkaitės, uždengti ją bezė sluoksniu ir palaikyti 10-15 minučių.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.16/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šarlotė su meringe Žingsnis 1
Paruoškite tešlą šarlotėms. Į dubenį įmuškite 4 kiaušinius, suberkite 1 puodelį cukraus ir plakite 3-4 minutes. Po truputį, kruopščiai maišydami, suberkite miltus, kol taps tirštos grietinės konsistencijos.

Žingsnis 2

Šarlotė su meringe Žingsnis 2
Paruoškite kepimo indą. Ištepkite aliejumi ir pabarstykite sausomis manų kruopomis. Manų kruopas galite pakeisti džiūvėsėliais.

Žingsnis 3

Šarlotė su meringe Žingsnis 3
Į kepimo indą supilkite pusę tešlos, sudėkite sluoksnį pjaustytų obuolių, paskandinkite juos tešloje ir ant viršaus užpilkite antrąją tešlos pusę. Pašaukite į orkaitę 20 minučių ir sumažinkite kaitrą.

Žingsnis 4

Šarlotė su meringe Žingsnis 4
Po 15 minučių orkaitėje suplakite kiaušinių baltymus. Suplakite likusių dviejų kiaušinių baltymus. Palaipsniui įmaišykite likusį cukrų, plakite, kol taps tiršti ir putoti.

Žingsnis 5

Šarlotė su meringe Žingsnis 5
Po 20 minučių ištraukite formą iš orkaitės ir ant pyrago viršaus užtepkite baltymų sluoksnį.

Žingsnis 6

Šarlotė su meringe Žingsnis 6
Įdėkite formą atgal į orkaitę aukštesniame lygyje nei prieš tai. Išimkite ją po 10-15 minučių.

Žingsnis 7

Atvėsusį pyragą išimkite iš formos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos