Publikavimo data: 2024-05-19
Šarlotė su meringe
Esame įpratę, kad Šarlotė yra paprastas obuolių pyragas. Tačiau kokia sudėtinga jo istorija! Vokiška šarlotės versija su skirtingais vaisiais kilo iš angliško pudingo. Iš Anglijos pyragas pateko į Rusiją, tiesiai ant Aleksandro I stalo. Klasikinė šarlotė su bezė dėl iškeptos grietinėlės sluoksnio tampa švelnesnė. Oro tekstūra tiesiog tirpsta burnoje. Jums tereikia išimti paruoštą obuolių šarlotę iš orkaitės, uždengti ją bezė sluoksniu ir palaikyti 10-15 minučių.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą šarlotėms. Į dubenį įmuškite 4 kiaušinius, suberkite 1 puodelį cukraus ir plakite 3-4 minutes. Po truputį, kruopščiai maišydami, suberkite miltus, kol taps tirštos grietinės konsistencijos.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimo indą. Ištepkite aliejumi ir pabarstykite sausomis manų kruopomis. Manų kruopas galite pakeisti džiūvėsėliais.
Žingsnis 3
Į kepimo indą supilkite pusę tešlos, sudėkite sluoksnį pjaustytų obuolių, paskandinkite juos tešloje ir ant viršaus užpilkite antrąją tešlos pusę. Pašaukite į orkaitę 20 minučių ir sumažinkite kaitrą.
Žingsnis 4
Po 15 minučių orkaitėje suplakite kiaušinių baltymus. Suplakite likusių dviejų kiaušinių baltymus. Palaipsniui įmaišykite likusį cukrų, plakite, kol taps tiršti ir putoti.
Žingsnis 5
Po 20 minučių ištraukite formą iš orkaitės ir ant pyrago viršaus užtepkite baltymų sluoksnį.
Žingsnis 6
Įdėkite formą atgal į orkaitę aukštesniame lygyje nei prieš tai. Išimkite ją po 10-15 minučių.
Žingsnis 7
Atvėsusį pyragą išimkite iš formos.
Kategorijos