Publikavimo data: 2025-08-20
Chufa orchata
Orchata iš chufos yra ispaniškas gėrimas, kurio gimtinė laikoma Valensija. Pasak legendos, kaimo mergaitė karaliui Chajmei I Aragoniečiui padovanojo maltų migdolų pieno, kai jis paprašė jos numalšinti troškulį. Tai įvyko XIII a., o pirmasis rašytinis gėrimo receptas pasirodė 1324 m. Nuo to laiko instrukcijos išliko nepakitusios - be chufos, dar vadinamos "maltais migdolais" arba "valgomosiomis išrūgomis", reikia tik vandens ir cukraus arba cukraus pudros.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti gėrimą. Blenderio dubenyje sumaišykite chufą ir cukraus pudrą. Supilkite vandenį, suplakite iki vientisos konsistencijos. Iš pradžių įjunkite prietaisą mažu greičiu, palaipsniui didinkite greitį iki maksimalaus.
Žingsnis 2
Paruoškite horchatą patiekimui. Supilkite gėrimą iš maišytuvo dubens į karabiną, prieš tai jį du kartus išvalę nuo nuosėdų. Pirmiausia perkoškite horchatą per sietelį, paskui per sūrmaišį.
Kategorijos