Publikavimo data: 2024-04-17
Naminis gvašas
Kvasas - tradicinis duonos gėrimas, populiarus slavų ir baltų virtuvėje. Šis gėrimas naudojamas ne tik kaip atskiras patiekalas, bet ir kaip ingredientas gaminant įvairius kitus patiekalus, pavyzdžiui, sriubas. Naminio kvašo receptas, kurio pagrindą sudaro borodino duona, yra puiki alternatyva pirktiniam produktui.
Žingsnis 1
Supjaustykite "Borodino" duoną riekelėmis, sudėkite jas ant kepimo skardos ir lengvai nusausinkite orkaitėje.
Žingsnis 2
Stiklainio dugną išklokite sultenėmis.
Žingsnis 3
Ant sultenių užtepkite džiovintos duonos su žieve.
Žingsnis 4
Į stiklainį suberkite cukrų ir sausas mieles.
Žingsnis 5
Užpilkite ingredientus virintu vandeniu.
Žingsnis 6
Gerai išmaišykite ingredientus, uždenkite stiklainį maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.
Žingsnis 7
Nuimkite maistinę plėvelę ir perkoškite girą per smulkų sietelį.
Žingsnis 8
Į puodelius supilkite naminį kisielių ant borodino duonos. Gero apetito!
Kategorijos