Naminis gvašas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Naminis gvašas

Kvasas - tradicinis duonos gėrimas, populiarus slavų ir baltų virtuvėje. Šis gėrimas naudojamas ne tik kaip atskiras patiekalas, bet ir kaip ingredientas gaminant įvairius kitus patiekalus, pavyzdžiui, sriubas. Naminio kvašo receptas, kurio pagrindą sudaro borodino duona, yra puiki alternatyva pirktiniam produktui.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
95 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
21 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.43/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminis gvašas Žingsnis 1
Supjaustykite "Borodino" duoną riekelėmis, sudėkite jas ant kepimo skardos ir lengvai nusausinkite orkaitėje.

Žingsnis 2

Naminis gvašas Žingsnis 2
Stiklainio dugną išklokite sultenėmis.

Žingsnis 3

Naminis gvašas Žingsnis 3
Ant sultenių užtepkite džiovintos duonos su žieve.

Žingsnis 4

Naminis gvašas Žingsnis 4
Į stiklainį suberkite cukrų ir sausas mieles.

Žingsnis 5

Naminis gvašas Žingsnis 5
Užpilkite ingredientus virintu vandeniu.

Žingsnis 6

Naminis gvašas Žingsnis 6
Gerai išmaišykite ingredientus, uždenkite stiklainį maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.

Žingsnis 7

Naminis gvašas Žingsnis 7
Nuimkite maistinę plėvelę ir perkoškite girą per smulkų sietelį.

Žingsnis 8

Naminis gvašas Žingsnis 8
Į puodelius supilkite naminį kisielių ant borodino duonos. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos