Publikavimo data: 2024-05-25
Chychiny su mėsa
Chychiny - tai Kaukaze gimę pyragai. Juos įprasta pjaustyti į keturias dalis: apskritime įrėžtas kryžius yra senovinis Saulės simbolis. Kabardos-Balkarijos ir Karačajų-Čerkesijos kraštuose jie laikomi svetingumo ir dosnumo simboliu. Kvietimas "į kičynus" reiškė didelę pagarbą žmogui. Prie šventinio stalo visada būdavo patiekiami chychinai, o kiekvienai progai būdavo skirtingi receptai. Mėsos plokštainiai buvo ruošiami vestuvėms.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Supilkite kefyrą į gilų dubenį, suberkite miltus, sodą ir druską. Viską išmaišykite. Dėkite mišinį ant stalo ir užminkykite tvirtą tešlą. Uždenkite ją servetėle ir palikite pusvalandžiui.
Žingsnis 2
Paruoškite faršui skirtą faršą. Susmulkinkite kiaulieną ir svogūną mėsmale. Smulkiai sukapokite petražoles ir suberkite į faršą. Mišinį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Į maltą mėsą įpilkite šalto vandens, kad ji nebūtų sausa. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Formuokite khichin ruošinius. Padalykite tešlą į maždaug 6 cm skersmens rutuliukus. Kiekvieną jų iškočiokite į ploną apvalią duoną. Į vidurį dėkite įdarą. Suformuokite plokštainį į maišelį ir užspauskite kraštus. Įdarytą plokštainį plonai iškočiokite, iš pradžių patapšnodami rankomis, o paskui kočėlu.
Žingsnis 4
Keptuvėje apkepkite tortilijas. Įkaitinkite ketaus keptuvę. Apkepkite kiekvieną kychin iš abiejų pusių, kol paruduos. Jei tešla išsipučia, pradurkite ją šakute. Karštus kychin aptepkite sviestu ir sudėkite juos į krūvą.
Kategorijos