Chychiny su mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Chychiny su mėsa

Chychiny - tai Kaukaze gimę pyragai. Juos įprasta pjaustyti į keturias dalis: apskritime įrėžtas kryžius yra senovinis Saulės simbolis. Kabardos-Balkarijos ir Karačajų-Čerkesijos kraštuose jie laikomi svetingumo ir dosnumo simboliu. Kvietimas "į kičynus" reiškė didelę pagarbą žmogui. Prie šventinio stalo visada būdavo patiekiami chychinai, o kiekvienai progai būdavo skirtingi receptai. Mėsos plokštainiai buvo ruošiami vestuvėms.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
160 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Chychiny su mėsa Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Supilkite kefyrą į gilų dubenį, suberkite miltus, sodą ir druską. Viską išmaišykite. Dėkite mišinį ant stalo ir užminkykite tvirtą tešlą. Uždenkite ją servetėle ir palikite pusvalandžiui.

Žingsnis 2

Chychiny su mėsa Žingsnis 2
Paruoškite faršui skirtą faršą. Susmulkinkite kiaulieną ir svogūną mėsmale. Smulkiai sukapokite petražoles ir suberkite į faršą. Mišinį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Į maltą mėsą įpilkite šalto vandens, kad ji nebūtų sausa. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 3

Chychiny su mėsa Žingsnis 3
Formuokite khichin ruošinius. Padalykite tešlą į maždaug 6 cm skersmens rutuliukus. Kiekvieną jų iškočiokite į ploną apvalią duoną. Į vidurį dėkite įdarą. Suformuokite plokštainį į maišelį ir užspauskite kraštus. Įdarytą plokštainį plonai iškočiokite, iš pradžių patapšnodami rankomis, o paskui kočėlu.

Žingsnis 4

Chychiny su mėsa Žingsnis 4
Keptuvėje apkepkite tortilijas. Įkaitinkite ketaus keptuvę. Apkepkite kiekvieną kychin iš abiejų pusių, kol paruduos. Jei tešla išsipučia, pradurkite ją šakute. Karštus kychin aptepkite sviestu ir sudėkite juos į krūvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos