Cidonijų ir pisalio uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Cidonijų ir pisalio uogienė

Džemų istorija visame pasaulyje skaičiuoja tūkstančius metų. Kiekviena šalis turi savo tradicinius gaminimo būdus ir ingredientus, todėl uogiene beveik neįmanoma nieko nustebinti. Tačiau vis dar yra nestandartinių receptų, vienas iš tokių retų derinių - svarainių uogienė su fizaliu. Abu ingredientai yra itin sveiki ir turi daug naudingų medžiagų. Cidonijos yra rūgščios ir ryškios, o fizalis - saldžiarūgščio aštraus skonio, todėl tai nepaprastai skanus ir neįprastas derinys.
Gaminimo laikas
650 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
144 kcal.
Angliavandeniai
38 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cidonijų ir pisalio uogienė Žingsnis 1
Paruoškite uogienę. Sutarkuokite svarainių vaisius tarka. Sudėkite juos į cukruje ištirpintas pisalio uogas. Supilkite likusį cukrų ir gerai išmaišykite. Mišinį pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite, retkarčiais pamaišydami. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite, kol sutirštės, 20-30 minučių.

Žingsnis 2

Cidonijų ir pisalio uogienė Žingsnis 2
Džemą sudėkite į saugyklą. Atvėsinkite uogienę. Perpilkite į iš anksto sterilizuotą stiklainį ir sandariai uždarykite dangteliu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos