Publikavimo data: 2025-08-18
Cigaro formos pyragai
Traškūs ir švelnūs cigaro formos paplotėliai gaminami iš labai paprastos ir neraugintos tešlos - be mielių. Iš palyginti nedidelio produktų kiekio gaunama iki 40 sultingų ir skanių pyragaičių. Tokie kepiniai ant stalo atrodo apetitiškai ir neįprastai. Šiame recepte cigaro pyragėlių įdaras gaminamas iš kopūstų. Įdarą galite keisti pagal savo skonį: pridėti bulvių, grybų, kumpio, sūrio arba saldžių priedų - uogienės, virinto sutirštinto pieno, šokolado.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Supilkite kopūstus į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi. Kepkite 2-3 minutes. Sumažinkite kaitrą. Uždenkite dangčiu ir virkite 15 minučių. Sudėkite svogūnus ir morkas. Pasūdykite, įberkite pipirų. Troškinkite, kol išvirs, dar 15-20 minučių. Atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite cigaro paplotėlius. Į augalinį aliejų ir vandenį įberkite druskos. Dalimis supilkite miltus. Užminkykite elastingą tešlą. Padalykite į 30-40 dalių. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite plonu sluoksniu. Ant vieno krašto dėkite įdarą. Suvyniokite. Tada suvyniokite kitus du kraštus statmenai vienas kitam. Tada tešlą su įdaru susukite į vamzdelį. Aptepkite kiaušiniu. Kepkite 180 ℃ temperatūros orkaitėje 15-20 minučių.
Kategorijos