Publikavimo data: 2024-03-29
Cinamono sraigės
Šis receptas bus gelbėtojas, jei turite svečių, o arbatos nėra iš ko pasigaminti. Vienas mielinės sluoksniuotos tešlos pakelis, 10 minučių ir jūs jau pasiruošę skanėstui. Sraigės gaunasi traškios, saikingai saldžios, o cinamono kvapas pasklinda po visus namus. Beje, cinamonas stiprina imunitetą, gerina regimąją atmintį ir padeda susikaupti. Išbandykite kepti cinamonines sraiges pagal šį receptą ir daugiau nebenorėsite pirkti parduotuvėje pirktų saldumynų.
Žingsnis 1
Pergamento lakštą lengvai pabarstykite miltais, kad tešla prie jo nepriliptų. Iškočiokite tešlą plonu 0,5 cm pločio sluoksniu.
Žingsnis 2
Tešlą gausiai pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Pabarstukus į tešlą įspauskite kočėlu.
Žingsnis 3
Tešlą tvirtai susukite į ritinį ir supjaustykite į 1,5-2 cm pločio porcijines bandeles.
Žingsnis 4
Išdėliokite sraiges ant pergamento, palikdami tarp jų pakankamai vietos. Kaitinamos jos gerokai padidės.
Žingsnis 5
Sraiges aptepkite kiaušinio tryniu, kad gražiai nusidažytų.
Žingsnis 6
Sraiges kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Paruoštą desertą pabarstykite cukraus pudra, papuoškite mėtos lapeliu ir patiekite su mėgstamomis uogomis.
Kategorijos