Publikavimo data: 2024-06-15
Cinamono svarainių uogienė
Uogienės privalumas yra tas, kad ji ilgai išsilaiko, todėl ją galite valgyti bet kada, kai norite saldumynų ir nesinori gaminti. Ši uogienė pagaminta iš saldžiarūgščių svarainių, aštraus cinamono ir citrinų sulčių, yra labai saldi ir sveika. Cidonijose gausu vitamino A, B grupės vitaminų, kalio ir natrio. O citrina yra vitamino C ir pektino šaltinis.
Žingsnis 1
Išvirkite svarainius. Sudėkite svarainius į uogienės puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad jis visiškai apsemtų vaisius. Įjunkite kaitlentę, užvirinkite uogienę, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 15 minučių. Tada nuimkite puodą nuo kaitlentės ir nusunkite vandenį, palikdami tik 200 ml (1 puodelį), kurio reikia pagal receptą.
Žingsnis 2
Suberkite cukrų ir prieskonius. Supilkite cukrų ant svarainių, įmeskite cinamono lazdelę ir išspauskite pusės citrinos sultis. Grįžkite uogienę ant viryklės ir užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite dar 30 minučių, dažnai maišydami ir nugriebdami putas. Išpilstykite uogienę į sterilizuotus stiklainius, uždarykite dangteliais ir laikykite.
Kategorijos