Publikavimo data: 2024-06-13
Citrininiai ledai
Norint namuose pasigaminti citrininių ledų, nereikia jokių ypatingų kulinarinių įgūdžių. Puiku, jei turite ledų gaminimo aparatą. Jo neturint, desertą lengva užšaldyti šaldiklyje. Ledai gaunasi tankios ir elastingos tekstūros, tirpsta lėtai. Imkite citrinas plona žievele, jos turi daugiau sulčių. Pienas turėtų būti riebus, ne mažiau kaip 6 proc. Puiku, jei jis yra iš šalies. Papildomo citrusinių vaisių skonio galima suteikti citrinų sirupu arba likeriu.
Žingsnis 1
Paruoškite citrinų pagrindą. Citrinos sultis supilkite į cukraus pudrą. Sudėkite citrinos minkštimo gabalėlius, citrinų likerį arba sirupą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite pieno produktus. Šaltą grietinėlę ir pieną gerai išplakite mikseriu. Stenkitės dirbti vidutiniu greičiu. Supilkite citrinų ir cukraus mišinį ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Palikite ledus sustingti. Šaukštu išpilstykite masę į ledų formeles. Atvėsinkite 6 valandas. Jei norite pasigaminti ledus ant pagaliuko, ledams šiek tiek sustingus, į kiekvieną porciją įsmeikite po pagaliuką.
Kategorijos