Publikavimo data: 2025-08-19
Citrinų ir mandarinų uogienė imunitetui
Kiekvienas iš mūsų tikrai nori būti sveikas. Tačiau kai lauke taip šalta, racione nėra daug vaisių, o saulė jau seniai nepasirodė, ši užduotis tampa šiek tiek sunkesnė, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Džemas, pagamintas iš sezoninių vaisių, kuriuose gausu vitamino C - mandarinų ir citrinų, pridėjus vaistinėmis savybėmis garsėjančio imbiero, padės mums sustiprinti imunitetą, susidoroti su žiemos negalavimais, virusais ir peršalimo ligomis. Šis paprastas, vos iš keturių ingredientų sudarytas receptas patiks kiekvienai šeimininkei.
Žingsnis 1
Nulupkite citrinos žievelę. Supjaustykite nedideliais gabalėliais. Stenkitės pašalinti visas kauliukus.
Žingsnis 2
Imbierą supjaustykite plonais žiedais. Nulupkite mandarinus nuo žievės ir gyslų. Supjaustykite griežinėliais. Sudėkite vaisius ir imbierą į maišytuvo dubenį. Sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Perpilkite mišinį į nedidelį puodą. Suberkite cukrų. Užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies apie 30-40 minučių.
Žingsnis 4
Leiskite uogienei šiek tiek atvėsti. Jei planuojate desertą vartoti iš karto, perpilkite jį į kremą. Priešingu atveju supilkite uogienę į stiklainį ir laikykite šaldytuve.
Žingsnis 5
Gražiam patiekimui uogienę papuoškite mėtos lapeliu. Mėgaukitės.
Kategorijos