Publikavimo data: 2025-08-17
Citrinų meringue batonėlis
Citrinų batonėlis su bezė - neįprastas desertas, pasižymintis maloniu aromatu ir įdomiu skonių deriniu. Batonėlis labai skanus ir maistingas. Citrinų skonio įdaras puikiai dera su bezė saldumu, todėl yra puikiai subalansuotas ir puikiai tinka tiems, kurie nemėgsta pernelyg saldžių desertų. Paruoštus batonėlius rekomenduojama patiekti nedideliais gabalėliais, papuošti uogomis arba vaisių griežinėliais.
Žingsnis 1
Paruoškite pyragą. Į virtuvinio kombaino dubenį sudėkite 1,5 puodelio miltų, ⅓ puodelio cukraus, krakmolą ir sviestą. Ingredientus plakite, kol susidarys tešla. Po to kepimo formą išklokite folija, palikdami po 4-5 cm iš kiekvienos pusės. Patepkite ją nedideliu kiekiu sviesto, tada tolygiai paskirstykite gautą tešlą. Į orkaitės vidurį įstatykite groteles ir įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kai orkaitė įkaista, įdėkite į ją formą su tešla ir palikite 30-40 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į dubenį įmuškite 4 kiaušinius. Į dubenį įmuškite dar 2 kiaušinių trynius. Mišinį maišytuvu išplakite iki vientisos masės. Tada į dubenį suberkite likusį cukrų ir miltus ir išmaišykite. Pabaigoje į mišinį įpilkite citrinos sulčių. Paruoštą įdarą supilkite ant pyrago ir vėl pašaukite į orkaitę. Kepkite patiekalą 30 minučių, tada išjunkite orkaitę ir palikite pyragą atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite meringą. Į puodą įpilkite šiek tiek vandens, pastatykite ant ugnies ir palaukite, kol užvirs. Į atskirą dubenį suberkite cukrų, kepimo miltelius, 4 kiaušinių baltymus, druską ir gerai išplakite. Po to dubenį pastatykite virš puodo, taip sukurdami vandens vonią. Mišinį plakite tol, kol cukrus visiškai ištirps (apie 2-3 minutes). Nukelkite paruoštą mišinį nuo ugnies ir plakite vidutinio greičio mikseriu, kol susidarys minkštos viršūnės. Tada padidinkite greitį ir toliau plakite mišinį, kol susidarys standžios viršūnės. Paruoštą mereną užtepkite ant atvėsusio pyrago su citrinų įdaru, suformuodami nedidelius skrituliukus.
Žingsnis 4
Paruoškite patiekalą. Įkaitinkite orkaitę iki maksimalios temperatūros, įjungę viršutinį kaitinimą. Tuomet 30-40 sekundžių įdėkite paruoštą bemielę plytelę į įkaitintą orkaitę, kad ji išdžiūtų ir taptų auksinės spalvos. Tada supjaustykite plyteles kvadratėliais ir patiekite.
Kategorijos