Publikavimo data: 2024-05-01
"Croque-monsieur" ir "Croque-madame".
Pagal šį receptą, kuris pirmą kartą pasirodė Prancūzijoje, vienu metu galima pagaminti du patiekalus, kurie yra beveik vienodi - karštus sumuštinius su kumpiu ir sūriu. Jie paprastai valgomi kaip lengvi pusryčiai arba naudojami kaip užkandis. Pagrindinis skirtumas tas, kad Croque Madame viršuje dedamas keptas kiaušinis ir sumuštinis tampa panašus į moterišką skrybėlę.
Žingsnis 1
Paskrudinkite duoną. Sūrį ir kumpį supjaustykite apvaliomis arba kvadratinėmis riekelėmis. Aptepkite duoną sviestu ir kepkite 3 minutes, kol viena pusė paruduos. Apverskite duonos riekes ir ant 2 iš jų uždėkite po sūrio griežinėlį. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palaukite 2-3 minutes, kol sūris išsilydys.
Žingsnis 2
Paruoškite sumuštinius. Ant sūrio dėkite kumpio griežinėlį, tada salotų lapą ir dar vieną sūrio griežinėlį. Uždenkite abu sumuštinius likusia duona ir dar maždaug minutę paskrudinkite po dangčiu. Croque Madame patiekalui augaliniame aliejuje iškepkite kiaušinį ir uždėkite jį ant vieno iš sumuštinių.
Kategorijos