Publikavimo data: 2024-05-25
Pilno grūdo skrebučiai su žaliuoju omletu ir kimči agurku
Manoma, kad žodis "kimči" kilęs iš kinų kalbos žodžio "chimchee", kuris reiškia "mirkytos daržovės". Šiame recepte šviežius agurkus mirkysime specialiame kimči marinate, o paskui išdėliosime ant viso grūdo duonos riekelių kartu su špinatais, ridikėliais, kiaušinių ir žolelių omletu, sūriu ir kitais apetitą žadinančiais ingredientais. Pasirodys gražu ir labai neįprasta. O taip pat sotus ir skanus.
Žingsnis 1
Supjaustykite agurką 2 mm storio griežinėliais. Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus.
Žingsnis 2
Perdėkite agurkus ir užpilkite marinatu. Palikite marinuotis bent 4-5 valandas. Prieš naudodami pašalinkite marinato perteklių ir išsaugokite jį vėlesniam naudojimui.
Žingsnis 3
Šaldytus žirnelius 2 minutes blanširuokite verdančiame vandenyje ir nusausinkite. Aptepkite skrebučius sviestu ir pabarstykite trupučiu druskos. Kepkite juos iš abiejų pusių, kol apskrus.
Žingsnis 4
Atšildytus špinatus sumaišykite blenderiu su grietinėle ir bazilikais. Sudėkite kiaušinius į žalumynus ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska.
Žingsnis 5
Įkaitintą keptuvę patepkite sviestu ir perlenkdami per pusę padarykite omletą. Tuščioje keptuvės vietoje kitame sviesto gabalėlyje pašildykite žaliuosius žirnelius su austrių padažu. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais daržovių skustuku, sutarkuokite kietąjį sūrį.
Žingsnis 6
Ant apkepto skrebučio dėkite omletą, ant viršaus - žirnelius, ridikėlius, bazilikų daigus, sūrį ir kimči marinatą. Mėgaukitės!
Kategorijos