Publikavimo data: 2024-10-15
Cukinijų duona su svogūnais
Cukinijų duona - tai vieta, kur dar galima panaudoti cukinijas. Kartą paragavę, ją savo valgiaraštyje išsaugosite visam laikui. Skani karšta ir šalta, puikiai tinka sumuštiniams, dera su jogurtu ir sūriu. O purus švelnus minkštimas, traški plutelė, neįprasta aukso žalumo spalva patinka net vaikams. Naudodami šį paprastą receptą niekada nenuobodžiausite jį gamindami.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje, suberkite cukrų, žiupsnelį druskos ir 2 šaukštus miltų. Gerai išmaišykite, uždenkite ir padėkite šiltoje vietoje 10-15 minučių, kol paviršiuje pasirodys burbuliukai.
Žingsnis 2
Sudėkite sultingas cukinijas, svogūnus, petražoles, saulėgrąžų aliejų ir šaukštu gerai išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Paruošta tešla turi būti tanki, išlaikyti formą ir nelipti prie rankų bei stalo.
Žingsnis 3
Paruoštą formą patepkite saulėgrąžų aliejumi ir sudėkite į ją tešlą. Tešlos viršų patepkite saulėgrąžų aliejumi, uždenkite formą maistine plėvele ir padėkite į šiltą vietą 40 minučių. Tešla turėtų padvigubėti.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Nuimkite nuo formos maistinę plėvelę ir aštriu peiliu padarykite negilias įstrižas įpjovas tešlos paviršiuje. Dėkite į orkaitę. Po 10 minučių sumažinkite kaitrą iki 180 °C ir kepkite dar 25-30 minučių, kol taps auksinės spalvos. Patarimas Norint, kad pluta būtų minkštesnė, karštą duoną apšlakstykite vandeniu ir trumpam uždenkite rankšluosčiu.
Kategorijos