Publikavimo data: 2024-06-15
Cukinijų ir apelsinų uogienė skrebučiams
Cukinijų uogienė su apelsinais - desertas neįprastų skanėstų mėgėjams. Cukinijose gausu pektino, kuris pasižymi želė savybėmis, todėl jos puikiai tinka džemams ir uogienėms gaminti. Viena daržovė yra neutralaus skonio, tačiau derinama su papildomais komponentais suteikia ryškią skonių paletę. Džemą ruoškite iš jaunų cukinijų - jų minkštimas švelnesnis. Papildomų skonių suteikia citrinos ir apelsinai.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Supilkite cukrų į puodą, supilkite vandenį. Įjunkite nedidelę ugnį ir palaukite, kol kristalai visiškai ištirps.
Žingsnis 2
Išvirkite cukinijų uogienę. Į sirupą sudėkite cukinijų gabalėlius. Sutrinkite apelsiną ir citriną su žievele trintuvu. Sudėkite prie cukinijų, gerai išmaišykite. Virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, 45 minutes.
Žingsnis 3
Džemą sudėkite į saugyklą. Karštą uogienę išpilstykite į paruoštus stiklainius, uždarykite dangteliais. Apverskite, uždenkite ir visiškai atvėsinkite.
Kategorijos