Cukinijų ir apelsinų uogienė skrebučiams pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Cukinijų ir apelsinų uogienė skrebučiams

Cukinijų uogienė su apelsinais - desertas neįprastų skanėstų mėgėjams. Cukinijose gausu pektino, kuris pasižymi želė savybėmis, todėl jos puikiai tinka džemams ir uogienėms gaminti. Viena daržovė yra neutralaus skonio, tačiau derinama su papildomais komponentais suteikia ryškią skonių paletę. Džemą ruoškite iš jaunų cukinijų - jų minkštimas švelnesnis. Papildomų skonių suteikia citrinos ir apelsinai.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
162 kcal.
Angliavandeniai
43 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cukinijų ir apelsinų uogienė skrebučiams Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Supilkite cukrų į puodą, supilkite vandenį. Įjunkite nedidelę ugnį ir palaukite, kol kristalai visiškai ištirps.

Žingsnis 2

Cukinijų ir apelsinų uogienė skrebučiams Žingsnis 2
Išvirkite cukinijų uogienę. Į sirupą sudėkite cukinijų gabalėlius. Sutrinkite apelsiną ir citriną su žievele trintuvu. Sudėkite prie cukinijų, gerai išmaišykite. Virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, 45 minutes.

Žingsnis 3

Cukinijų ir apelsinų uogienė skrebučiams Žingsnis 3
Džemą sudėkite į saugyklą. Karštą uogienę išpilstykite į paruoštus stiklainius, uždarykite dangteliais. Apverskite, uždenkite ir visiškai atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos