Publikavimo data: 2025-08-19
Cukinijų ir mandarinų uogienė
Cukinija arba cukinija yra vasarinė daržovė, neturinti išskirtinio skonio ar kvapo. Ji nesutrikdys kitų ingredientų skonio. Malonaus rūgštumo ir subtilaus skonio, neįprasto, ryškaus! Cukinijų uogienę su apelsinais galima laikyti iki žiemos pabaigos. Ji džiugins ne tik savo skoniu, bet ir spalva! Joje esančios daržovės taip persmelktos citrusinių vaisių aromatais, kad atrodo, lyg visa uogienė būtų pagaminta iš jų!
Žingsnis 1
Cukiniją supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Perkelkite kubeliais supjaustytas cukinijas į puodą ar kitą puodą, kuriame virsite uogienę. Mandarinus nulupkite, perpjaukite ir būtinai pašalinkite kauliukus, supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Užpilkite produktus cukrumi ir užpilkite gliukozės sirupu, palikite šiek tiek pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
Žingsnis 2
Džemą išmaišykite ir išvirkite dviem etapais. Užvirinkite uogienę (būtinai ant silpnos ugnies), virkite 2-3 minutes, jei atsiranda putų, nukoškite jas skepetaite. Tada išjunkite kaitlentę ir leiskite uogienei visiškai atvėsti iki kambario temperatūros. Vėl užvirinkite uogienę, pavirkite 2-3 minutes ir vėl leiskite atvėsti. Procedūrą galima kartoti iki 3 kartų.
Žingsnis 3
Leiskite uogienei visiškai atvėsti ir palaikykite ją 24 valandas. Jei planuojate laikyti uogienę iki žiemos, dar karštą supilstykite į sterilius stiklainius ir uždarykite. Sterilizuoti nereikės. Malonaus arbatos vakarėlio!
Kategorijos