Publikavimo data: 2024-05-01
Cukinijų uogienė su citrina
Cukinijų uogienė - recepto pavadinimas iš pirmo žvilgsnio skamba keistai. Iš tiesų desertas iš šios daržovės gaunasi labai skanus. Tie, kurie pirmą kartą paragauja cukinijų uogienės, nežinodami, iš ko ji pagaminta, sako, kad iš ananasų. "Egzotiško skonio" paslaptis slypi citrinos sultyse, kurių dedama į cukiniją. Žiemai uogienę geriau virti iš jaunų cukinijų plona odele arba iš cukinijų. Nors pirmosios vis tiek bus švelnesnės.
Žingsnis 1
Išvirkite cukinijų uogienę. Supjaustytas cukinijas sudėkite į platų puodą, užpilkite cukrumi ir palaikykite 1 valandą. Pastatykite puodą su cukinijomis ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Įpilkite citrinos rūgšties ir citrinų. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Pastatykite atgal ant ugnies, užvirinkite ir leiskite atvėsti. Šį procesą pakartokite dar kartą. Išvirusią uogienę supilkite į sterilius stiklainius. Uždarykite dangteliais.
Kategorijos