Cukinijų uogienė su citrina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Cukinijų uogienė su citrina

Cukinijų uogienė - recepto pavadinimas iš pirmo žvilgsnio skamba keistai. Iš tiesų desertas iš šios daržovės gaunasi labai skanus. Tie, kurie pirmą kartą paragauja cukinijų uogienės, nežinodami, iš ko ji pagaminta, sako, kad iš ananasų. "Egzotiško skonio" paslaptis slypi citrinos sultyse, kurių dedama į cukiniją. Žiemai uogienę geriau virti iš jaunų cukinijų plona odele arba iš cukinijų. Nors pirmosios vis tiek bus švelnesnės.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
75 min.
Kalorijos
166 kcal.
Angliavandeniai
43 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cukinijų uogienė su citrina Žingsnis 1
Išvirkite cukinijų uogienę. Supjaustytas cukinijas sudėkite į platų puodą, užpilkite cukrumi ir palaikykite 1 valandą. Pastatykite puodą su cukinijomis ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Įpilkite citrinos rūgšties ir citrinų. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.

Žingsnis 2

Cukinijų uogienė su citrina Žingsnis 2
Baigti gaminti. Pastatykite atgal ant ugnies, užvirinkite ir leiskite atvėsti. Šį procesą pakartokite dar kartą. Išvirusią uogienę supilkite į sterilius stiklainius. Uždarykite dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos