Publikavimo data: 2024-10-15
Cukinijų uogienė su citrusinių vaisių žievele
Cukinija yra vienas universaliausių maisto produktų. Jos naudojamos salotose, su mėsa ir net desertuose. Šiame patiekale cukinija tarkuojama su apelsinu. Gaunasi savotiška naminė uogienė su citrusinių vaisių poskoniu. Džemas laikomas sandariai uždarytuose stiklainiuose.
Žingsnis 1
Sudėkite cukinijas į puodą, supilkite cukrų, uždenkite dangčiu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai sirupas užvirs, virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
Žingsnis 2
Tada perpjaukite apelsiną ir citriną per pusę ir išspauskite sultis. Sultis ir žievelę sutrinkite trintuvu iki vientisos masės ir supilkite į puodą su cukinijomis. Viską užvirinkite.
Žingsnis 3
Viską retkarčiais pamaišydami virkite ant silpnos ugnies 1,5-2 valandas. Kai tik uogienė sutirštės ir skystis išgaruos, supilkite ją į švarius ir sterilizuotus stiklainius. Uogienę užsukite ir laikykite tamsioje vietoje.
Kategorijos