Cukinijų uogienė su citrusinių vaisių žievele pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-15

Cukinijų uogienė su citrusinių vaisių žievele

Cukinija yra vienas universaliausių maisto produktų. Jos naudojamos salotose, su mėsa ir net desertuose. Šiame patiekale cukinija tarkuojama su apelsinu. Gaunasi savotiška naminė uogienė su citrusinių vaisių poskoniu. Džemas laikomas sandariai uždarytuose stiklainiuose.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
108 kcal.
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cukinijų uogienė su citrusinių vaisių žievele Žingsnis 1
Sudėkite cukinijas į puodą, supilkite cukrų, uždenkite dangčiu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kai sirupas užvirs, virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.

Žingsnis 2

Cukinijų uogienė su citrusinių vaisių žievele Žingsnis 2
Tada perpjaukite apelsiną ir citriną per pusę ir išspauskite sultis. Sultis ir žievelę sutrinkite trintuvu iki vientisos masės ir supilkite į puodą su cukinijomis. Viską užvirinkite.

Žingsnis 3

Cukinijų uogienė su citrusinių vaisių žievele Žingsnis 3
Viską retkarčiais pamaišydami virkite ant silpnos ugnies 1,5-2 valandas. Kai tik uogienė sutirštės ir skystis išgaruos, supilkite ją į švarius ir sterilizuotus stiklainius. Uogienę užsukite ir laikykite tamsioje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos