Publikavimo data: 2024-06-13
Cukraus pakaitalas antspaudas
Ledai yra vienas mėgstamiausių vaikų ir suaugusiųjų skanėstų. Deja, grietininiai ledai yra labai kaloringas produktas - nuo 280 kCal ir daugiau 100 g. Kad neatsisakytumėte malonumo, bet kartu sumažintumėte saldumo žalą, gaminkite dietinius ledus su cukraus pakaitalais. Tačiau naudokite saugiausius iš jų - fruktozę, sorbitolį, agavą, steviją arba medų. Tokio saldiklio energinė vertė bus tik 80 kcal.
Žingsnis 1
Paruoškite ledų pagrindą. Kiaušinių baltymus mikseriu išplakite iki purių putų. Įmaišykite varškę, skystą ir miltelių pavidalo pieną, vaniliną ir cukraus pakaitalą. Vėl plakite, kol taps tirštos grietinės konsistencijos.
Žingsnis 2
Baigti ruošti saldintus ledus. Šaukštu supilkite pieno mišinį į bendrą indą arba atskiras formeles. Dėkite į šaldiklį 2 valandoms.
Kategorijos