Publikavimo data: 2024-06-08
Debesų uogų uogienė
Debesylas - tai švelnios medaus geltonumo spalvos uogos, augančios šiaurinėje tundroje, pelkėtame kraštovaizdyje. Jei jums pavyks nusipirkti ar prisirinkti šių labai naudingų uogų, nepraleiskite progos iš debesylo uogų pasigaminti uogienės žiemai. Kad uogienė išliktų maksimaliai naudinga, geriau ją virti pagal "penkių minučių" receptą. Debesų uogų uogienės galima dėti į pyragus arba patiekti su vafliais, bulvytėmis ar blynais. Tinkama debesylo uogų uogienė yra švelnaus skonio ir subtilaus aromato.
Žingsnis 1
Paruoškite cukraus sirupą. Į puodą supilkite vandenį ir pastatykite ant silpnos ugnies. Į vandenį nedidelėmis porcijomis suberkite cukrų ir nuolat maišykite, kol jis ištirps. Virkite sirupą 7 minutes.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Uogas sudėkite į puodą, užpilkite karštu sirupu ir ant vidutinės ugnies užvirinkite. Virkite 5 minutes, nugriebkite susidariusias putas. Nuimkite uogienę nuo ugnies ir palikite 2 valandas visiškai atvėsti. Vėl užvirinkite ant vidutinės ugnies ir virkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Supjaustykite uogienę panardinamuoju trintuvu. Vėl leiskite uogienei visiškai atvėsti 2 valandas. Trečią kartą užvirinkite uogienę ir virkite 5 minutes.
Žingsnis 4
Išsaugokite debesų uogų uogienę. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite sterilizuotais dangteliais.
Kategorijos