Publikavimo data: 2024-03-29
Dešros ir sūrio plokštainiai
Šis plokštainio su dešra receptas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta paprastą kepimą. Plokštainį galima kepti orkaitėje arba kepti keptuvėje. Dešros ir sūrio plokštainiai puikiai tinka pusryčiams arba vakarienei. Juos patogu pasiimti su savimi užkandžiui. O kadangi tešla užminkoma su kefyru, kurio riebumas turi būti ne mažesnis kaip 2,5 %, paplotėliai bus minkšti ir orūs. Daktarišką dešrą galima pakeisti kumpiu, dešrelėmis ar dešrelėmis. Plakiniai taip pat skanūs su baravykais, grybais arba vištienos krūtinėle.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Praskieskite sodą šiltu kefyru ir palaukite, kol prasidės reakcija. Pasirodys daug mažų burbuliukų. Tada dalimis suberkite miltus ir druską ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite tarkuotą sūrį. Visus ingredientus išmaišykite mentele. Tada perkelkite tešlą ant stalo ir 5-7 minutes minkykite tešlą rankomis, prieš tai jas patepę augaliniu aliejumi. Suformuokite iš tešlos rutulį, uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Iš tešlos iškočiokite bandelių formas. Paruoštą tešlą padalykite į 8-10 maždaug vienodų dalių. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite maždaug 10 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite įdarą ir suformuokite plokštainį. Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite į 10-12 cm storio paplotėlį, į vidurį dėkite dešros ir tarkuoto sūrio, pakelkite ir kraštus suriškite. Po to vėl atsargiai iškočiokite plokštainį. Tą patį pakartokite su likusia tešla ir įdaru.
Žingsnis 4
Apkepkite tortilijas. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėkite plokštainį siūle žemyn ir kepkite ant vidutinės ugnies iš vienos pusės, paskui iš kitos, kol paruduos, maždaug 5 minutes.
Kategorijos