Dešros ir sūrio plokštainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Dešros ir sūrio plokštainiai

Šis plokštainio su dešra receptas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta paprastą kepimą. Plokštainį galima kepti orkaitėje arba kepti keptuvėje. Dešros ir sūrio plokštainiai puikiai tinka pusryčiams arba vakarienei. Juos patogu pasiimti su savimi užkandžiui. O kadangi tešla užminkoma su kefyru, kurio riebumas turi būti ne mažesnis kaip 2,5 %, paplotėliai bus minkšti ir orūs. Daktarišką dešrą galima pakeisti kumpiu, dešrelėmis ar dešrelėmis. Plakiniai taip pat skanūs su baravykais, grybais arba vištienos krūtinėle.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
250 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
27 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dešros ir sūrio plokštainiai Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Praskieskite sodą šiltu kefyru ir palaukite, kol prasidės reakcija. Pasirodys daug mažų burbuliukų. Tada dalimis suberkite miltus ir druską ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite tarkuotą sūrį. Visus ingredientus išmaišykite mentele. Tada perkelkite tešlą ant stalo ir 5-7 minutes minkykite tešlą rankomis, prieš tai jas patepę augaliniu aliejumi. Suformuokite iš tešlos rutulį, uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje.

Žingsnis 2

Dešros ir sūrio plokštainiai Žingsnis 2
Iš tešlos iškočiokite bandelių formas. Paruoštą tešlą padalykite į 8-10 maždaug vienodų dalių. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite maždaug 10 minučių.

Žingsnis 3

Dešros ir sūrio plokštainiai Žingsnis 3
Sudėkite įdarą ir suformuokite plokštainį. Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite į 10-12 cm storio paplotėlį, į vidurį dėkite dešros ir tarkuoto sūrio, pakelkite ir kraštus suriškite. Po to vėl atsargiai iškočiokite plokštainį. Tą patį pakartokite su likusia tešla ir įdaru.

Žingsnis 4

Dešros ir sūrio plokštainiai Žingsnis 4
Apkepkite tortilijas. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėkite plokštainį siūle žemyn ir kepkite ant vidutinės ugnies iš vienos pusės, paskui iš kitos, kol paruduos, maždaug 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos