Dietinės kalmarų salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Dietinės kalmarų salotos

Lengvos ir originalios dietinės kalmarų, pipirų ir žaliųjų svogūnų salotos yra lengvai ir nesudėtingai paruošiamos. Svarbiausia žinoti, kaip tinkamai išvalyti kalmarus: įmeskite juos į verdantį vandenį, palaukite, kol antrą kartą užvirs, ištraukite ir išvalykite odą bei vidų. Rinkdamiesi šias jūros gėrybes, būtinai atkreipkite dėmesį į mėsos po oda spalvą - ji turi būti šviesios kreminės spalvos. Tai reiškia, kad kalmarai nebuvo atitirpinti laikymo metu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (32 bal.)

Žingsnis 1

Dietinės kalmarų salotos Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Paprikas ir kalmarus supjaustykite griežinėliais, o svogūną - žiedais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite paprikas ir kepkite 4-5 minutes. Supilkite kalmarus ir kepkite dar 2-3 minutes.

Žingsnis 2

Dietinės kalmarų salotos Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite kalmarus, paprikas ir svogūnus į salotinę. Apšlakstykite salotas citrinos sultimis ir sojų padažu, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite. Tada patiekalą 30-40 minučių padėkite į šaldytuvą, kad salotos gerai įsigertų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos