Publikavimo data: 2025-08-16
Dietinės kalmarų salotos
Lengvos ir originalios dietinės kalmarų, pipirų ir žaliųjų svogūnų salotos yra lengvai ir nesudėtingai paruošiamos. Svarbiausia žinoti, kaip tinkamai išvalyti kalmarus: įmeskite juos į verdantį vandenį, palaukite, kol antrą kartą užvirs, ištraukite ir išvalykite odą bei vidų. Rinkdamiesi šias jūros gėrybes, būtinai atkreipkite dėmesį į mėsos po oda spalvą - ji turi būti šviesios kreminės spalvos. Tai reiškia, kad kalmarai nebuvo atitirpinti laikymo metu.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Paprikas ir kalmarus supjaustykite griežinėliais, o svogūną - žiedais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite paprikas ir kepkite 4-5 minutes. Supilkite kalmarus ir kepkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite kalmarus, paprikas ir svogūnus į salotinę. Apšlakstykite salotas citrinos sultimis ir sojų padažu, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite. Tada patiekalą 30-40 minučių padėkite į šaldytuvą, kad salotos gerai įsigertų.
Kategorijos