Publikavimo data: 2024-05-19
Neįprastos krabų lazdelių salotos su kalmarais
Salotos su krabų lazdelėmis - klasikinis šventinio stalo patiekalas. Bet kurioje šeimoje tai yra privalomas šventės atributas. Tačiau net ir nesenstanti klasika gali nusibosti. Tuomet į pagalbą ateina nauji ingredientai, galintys atgaivinti ir papuošti patiekalą. Pavyzdžiui, kalmaras krabų lazdelių salotose neabejotinai taps netikėtu elementu, kuris paįvairins patiekalą ir iš įprasto pavers jį neįprastu ir įdomiu.
Žingsnis 1
Į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite kalmarų skerdenas ir virkite 3-5 minutes. Praėjus šiam laikui, vandenį nupilkite ir sudėkite kalmarus atvėsti, nuimkite nuo jų plėvelę.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka, o svogūną smulkiai supjaustykite. Siųskite viską į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Krabų lazdeles, sūrį ir virtus kiaušinius supjaustykite stambiais kubeliais, o kalmarus - šiaudeliais. Giliame dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus: krabų lazdeles, kalmarus, kiaušinius, svogūnus, morkas, kukurūzus ir sūrį.
Žingsnis 4
Padažui česnaką pertrinkite per specialų presą, susmulkinkite krapus, supilkite majonezą ir sojų padažą. Gautą mišinį išmaišykite iki vientisos masės ir juo pagardinkite salotas.
Kategorijos