Publikavimo data: 2024-04-01
Duona ant kefyro
Kiekviena šeimininkė bent kartą gyvenime bando kepti kefyro duoną. Kefyro duonos gaminimo procesas trunka ilgai, nes išminkius tešlą, ji turi pakilti. Taip atsitinka dėl kefyre esančios mikrofloros. Todėl šiame recepte nenurodomos mielės, nes duona gaminama be jų. Tešla pakyla, prisipildo oro ir tampa labai minkšta bei lengvai valdoma. Kepdami kefyro duoną mėgausitės ypatingu gardžios tešlos skoniu.
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį, supilkite į jį kefyrą ir pieną. Suberkite cukrų ir druską.
Žingsnis 2
Į ingredientus suberkite miltus.
Žingsnis 3
Supilkite augalinį aliejų ir minkykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Palikite tešlą pakilti 2-2,5 valandos. Tada išminkykite, kad pašalintumėte oro perteklių, ir palikite kilti dar 40 minučių.
Žingsnis 5
Paimkite kepimo skardą, ant viršaus uždėkite pergamentinį popierių ir ant jo išdėliokite ruošinį.
Žingsnis 6
Padarykite kelias įpjovas ruošinio viduryje.
Žingsnis 7
Pašaukite duoną į įkaitintą 250 °C orkaitę ir kepkite 40-45 minutes, kol taps auksinė. Po to ištraukite ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Kategorijos