Duona ant kefyro pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Duona ant kefyro

Kiekviena šeimininkė bent kartą gyvenime bando kepti kefyro duoną. Kefyro duonos gaminimo procesas trunka ilgai, nes išminkius tešlą, ji turi pakilti. Taip atsitinka dėl kefyre esančios mikrofloros. Todėl šiame recepte nenurodomos mielės, nes duona gaminama be jų. Tešla pakyla, prisipildo oro ir tampa labai minkšta bei lengvai valdoma. Kepdami kefyro duoną mėgausitės ypatingu gardžios tešlos skoniu.
Gaminimo laikas
235 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
261 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
44 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Duona ant kefyro Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį, supilkite į jį kefyrą ir pieną. Suberkite cukrų ir druską.

Žingsnis 2

Duona ant kefyro Žingsnis 2
Į ingredientus suberkite miltus.

Žingsnis 3

Duona ant kefyro Žingsnis 3
Supilkite augalinį aliejų ir minkykite tešlą iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Duona ant kefyro Žingsnis 4
Palikite tešlą pakilti 2-2,5 valandos. Tada išminkykite, kad pašalintumėte oro perteklių, ir palikite kilti dar 40 minučių.

Žingsnis 5

Duona ant kefyro Žingsnis 5
Paimkite kepimo skardą, ant viršaus uždėkite pergamentinį popierių ir ant jo išdėliokite ruošinį.

Žingsnis 6

Duona ant kefyro Žingsnis 6
Padarykite kelias įpjovas ruošinio viduryje.

Žingsnis 7

Duona ant kefyro Žingsnis 7
Pašaukite duoną į įkaitintą 250 °C orkaitę ir kepkite 40-45 minutes, kol taps auksinė. Po to ištraukite ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos