Duona ant pieno pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Duona ant pieno

Daugelis namų šeimininkių bent kartą yra kepusios duoną namuose. Kai kurios yra atradusios savo mėgstamiausią receptą ir periodiškai prie jo grįžta. Tai duonos su pienu kepimo receptas. Švelni ir oringa pieniška duona bus puikus priedas ne tik prie arbatos, bet ir prie bet kokio patiekalo. Duona yra labai kaloringas produktas. Joje gausu angliavandenių, kurie žmogaus organizmui suteikia neišsenkančias jėgų ir energijos atsargas. Pridėjus pieno, duona taps skanesnė ir minkštesnė.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
266 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
43 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Duona ant pieno Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį, suberkite į jį miltus, mieles, cukrų ir druską.

Žingsnis 2

Duona ant pieno Žingsnis 2
Į dubenį supilkite pieną.

Žingsnis 3

Duona ant pieno Žingsnis 3
Į tešlą įmaišykite minkštą sviestą.

Žingsnis 4

Duona ant pieno Žingsnis 4
Minkykite tešlą iki vientisos masės.

Žingsnis 5

Duona ant pieno Žingsnis 5
Po to paimkite kepimo skardą, ant viršaus uždėkite pergamentinį popierių ir ant jo išdėliokite ruošinį.

Žingsnis 6

Duona ant pieno Žingsnis 6
Padarykite kelias įpjovas ruošinio viduryje.

Žingsnis 7

Duona ant pieno Žingsnis 7
Pašaukite duoną į įkaitintą 250 °C orkaitę ir kepkite 40-45 minutes, kol taps auksinė. Po to ištraukite ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos