Publikavimo data: 2025-08-20
Duona apkepe
Jau porą mėnesių reguliariai kepu duoną. Tam atvejui paliksiu čia receptą visiems, kurie norės jį išbandyti.
Žingsnis 1
Sumaišykite miltus ir druską.
Žingsnis 2
Mieles ištirpinkite vandenyje. Tada vandenį ir mieles supilkite į miltus.
Žingsnis 3
Skystį su miltais maišykite 1 minutę. Jokio fanatizmo, jokio minkymo! Tuomet dubenyje esantį gabalėlį per perimetrą plona srovele aptepkite augaliniu aliejumi ir uždenkite dangčiu ⠀.
Žingsnis 4
Po 1 valandos tešlą išminkykite ir ištempkite 4 kryptimis, vėl suformuokite tešlą. Dar po 1 valandos padarykite tą patį, kaip ir ankstesniame žingsnyje. Ir dar kartą ⠀.
Žingsnis 5
Dabar įjunkite 250 laipsnių temperatūros orkaitę, pastatykite tuščią katilą su dangčiu. Galite turėti keraminę formą. Kai katilas bus užimtas, aš 30-40 min. naudoju ketaus keptuvę su dangčiu. Tuo tarpu suformuokite duoną. Suvyniokite kraštus iš visų keturių pusių, dėkite ant pergamentinio popieriaus, gerai pabarstyto miltais, aš naudoju teflono kilimėlį. Padėkite konstrukciją ant paviršiaus, pavyzdžiui, ant didelės lėkštės, ir padėkite ją ant viryklės, kurioje įkaitusi orkaitė, kad po rankšluosčiu atauštų. Po pusvalandžio karštą (atsargiai!) kepalą išimkite iš orkaitės, o kepalą ant kilimėlio perkelkite į katilą, uždenkite dangčiu ir siųskite į orkaitę 35 minutėms į 250 laipsnių Celsijaus temperatūrą ⠀.
⠀
Kategorijos