Publikavimo data: 2024-04-01
Duona ir sūris
Visi mėgstame šviežiai iškeptą duoną. Kai duoną kepate namuose, visa virtuvė prisipildo jaukaus šilto aromato. O dar skaniau, kai tai ne paprasta duona, o minkšta bandelė su sūrio plutele. Tokią duoną galima valgyti su pienu arba arbata. Ji labai skani.
Žingsnis 1
Mieles kartu su cukrumi supilkite į šiltą vandenį, kurio temperatūra turėtų būti apie 38 °C, ir palikite oparą 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Kai į tešlą pamažu įmaišysite persijotus miltus, tešla padidės ir pasidarys putota. Po to leiskite tešlai pailsėti 40 minučių.
Žingsnis 3
Į tešlą suberkite tarkuotą sūrį.
Žingsnis 4
Tešlą sudėkite į kepimo indą, iš anksto pateptą aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir iškepkite tešlą.
Žingsnis 5
Po 40 minučių duoną išimkite ir leiskite jai atvėsti.
Kategorijos