Publikavimo data: 2024-03-29
Duona iš rūgpienio
Pyragėlių ant verdančio vandens ir miltų recepto ypatybė ta, kad jie kepami keptuvėje. Jų sudėtyje taip pat yra manų kruopų. Produktai būna sluoksniuoti ir tirpsta burnoje. Karštas vanduo išverda sausus ingredientus, todėl susidaro stiprios skaidulos. Todėl plokštainiai ant verdančio vandens būna sultingi, o ne sausi. Skanūs ir apetitiški, jie bus puikus bet kokio patiekalo priedas. Atkreipkite dėmesį į manų kruopų spalvą. Ji turėtų būti šiek tiek gelsva. Jei ji turi pelėsių ir drėgmės kvapą, nereikėtų jos naudoti.
Žingsnis 1
Tešlą bandelėms pradėkite ruošti nuo verdančio vandens ir miltų su manų kruopomis. Tam paimkite dubenį su miltais ir manų kruopomis, suberkite druską, cukrų ir mieles. Šaukštu išmaišykite sausus ingredientus. Po to supilkite vandenį. Tai darykite plona srovele, maišydami mišinį šaukštu. Kai tešla taps tirštesnė ir sugers vandenį, minkykite ją rankomis 5-8 minutes. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir padėkite ją prie radiatoriaus arba kitoje šiltoje vietoje. Ji turėtų pakilti.
Žingsnis 2
Ant verdančio vandens suformuokite bandeles. Paimkite paruoštą tešlą ir lengvai išminkykite rankomis. Padalykite į 4 lygias dalis. Suformuokite rutuliukus ir tada kočėlu iškočiokite 5 mm storio paplotėlius.
Žingsnis 3
Apkepkite gaminius keptuvėje. Dėkite ją ant vidutinės ugnies, neriebaluodami. Į keptuvę sudėkite tortilijas ir uždenkite dangčiu. Kepkite maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Štai ir viskas, skaniausi plokštainiai paruošti.
Kategorijos