Publikavimo data: 2024-03-31
Duona iš rūgpienio
Naminė rauginta duona yra geriausia ir sveikiausia alternatyva parduotuvėje pirktai duonai. Naminė duona neturi kenksmingų priemaišų ir priedų, ji gaminama be mielių. Visada būsite tikri dėl jos šviežumo ir natūralios sudėties. Duona ant raugo gaunasi labai puri, orinė, su lengva traškia plutele. Ji ilgai negenda ir išlaiko tradicinį skonį.
Žingsnis 1
Ryte į rūgpienį įpilkite vandens (70-80 ml), ruginių miltų (120-140 g) ir druskos. Palikite fermentuotis šiltoje vietoje 3-4 valandas.
Žingsnis 2
Po rauginimo paruoštą tešlą sumaišykite su likusiu vandeniu ir suberkite abiejų rūšių miltus.
Žingsnis 3
Iš tešlos iškočiokite rutulį ir palikite jį 70-90 minučių pakilti. Tešla turi būti bent dvigubai didesnė.
Žingsnis 4
Iš anksto perkelkite tešlą į kepimo indą, išklotą pergamentu.
Žingsnis 5
Apšlakstykite tešlą vandeniu ir siųskite ją į įkaitintą 260 ℃ orkaitę 5 minutėms, tada sumažinkite temperatūrą iki 210 ℃ ir kepkite duoną 60 minučių.
Žingsnis 6
Paruoštą duoną šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite griežinėliais ir patiekite prie pietų stalo arba arbatos.
Kategorijos