Publikavimo data: 2024-03-27
Duona iš viso grūdo miltų
Naminė viso grūdo duona taps gardžiu jūsų stalo pagrindu. Naudinga duona be parduotuvių priedų ir dažiklių, su lengva traškia plutele bus sėkminga pusryčiams, pietums ir vakarienei bet kuriuo metu. Sultinga ir aromatinga duona ilgai išlaiko šviežumą ir subtilią tekstūrą. Orkaitėje kepta naminė duona nevargins jūsų ilgu ir sudėtingu receptu, o taps pagrindine jūsų šventinio ir kasdienio stalo sudedamąja dalimi.
Žingsnis 1
Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje ir įberkite ½ šaukšto cukraus. Padėkite mieles 20-30 minučių į šiltą vietą.
Žingsnis 2
Mieles sumaišykite su miltais, suberkite cukrų ir druską. Švelniai išminkykite tešlą, tolygiai, be gumuliukų įpilkite vandens.
Žingsnis 3
Leiskite tešlai pakilti šiltoje vietoje. Paruoštai tešlai suteikite norimą formą, perkelkite ją į kepimo skardą ir iš anksto išklokite pergamentu. Duoną patepkite trupučiu augalinio aliejaus ir viršuje padarykite įpjovimus, tai padės atsikratyti susidariusio anglies dioksido pertekliaus.
Žingsnis 4
Kepkite duoną 200 ℃ temperatūros orkaitėje 30 minučių. Atvėsinkite duoną, supjaustykite riekelėmis ir padėkite į lėkštę patiekti vakarienei. Gero apetito!
Kategorijos