Duona iš viso grūdo miltų pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Duona iš viso grūdo miltų

Naminė viso grūdo duona taps gardžiu jūsų stalo pagrindu. Naudinga duona be parduotuvių priedų ir dažiklių, su lengva traškia plutele bus sėkminga pusryčiams, pietums ir vakarienei bet kuriuo metu. Sultinga ir aromatinga duona ilgai išlaiko šviežumą ir subtilią tekstūrą. Orkaitėje kepta naminė duona nevargins jūsų ilgu ir sudėtingu receptu, o taps pagrindine jūsų šventinio ir kasdienio stalo sudedamąja dalimi.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
192 kcal.
Baltymai
6 g
Angliavandeniai
38 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Duona iš viso grūdo miltų Žingsnis 1
Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje ir įberkite ½ šaukšto cukraus. Padėkite mieles 20-30 minučių į šiltą vietą.

Žingsnis 2

Duona iš viso grūdo miltų Žingsnis 2
Mieles sumaišykite su miltais, suberkite cukrų ir druską. Švelniai išminkykite tešlą, tolygiai, be gumuliukų įpilkite vandens.

Žingsnis 3

Duona iš viso grūdo miltų Žingsnis 3
Leiskite tešlai pakilti šiltoje vietoje. Paruoštai tešlai suteikite norimą formą, perkelkite ją į kepimo skardą ir iš anksto išklokite pergamentu. Duoną patepkite trupučiu augalinio aliejaus ir viršuje padarykite įpjovimus, tai padės atsikratyti susidariusio anglies dioksido pertekliaus.

Žingsnis 4

Duona iš viso grūdo miltų Žingsnis 4
Kepkite duoną 200 ℃ temperatūros orkaitėje 30 minučių. Atvėsinkite duoną, supjaustykite riekelėmis ir padėkite į lėkštę patiekti vakarienei. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
miltų antrieji patiekalai, kepama orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, duona, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, duona su salyklu, duona su ruginiais miltais, kepimas su ruginiais miltais, duona su sausomis mielėmis

Kategorijos